Η Moody’s υποβάθμισε την Deutsche Bank «ξυστά» στο junk

0
6

 

Tο αξιόχρεο των ακάλυπτων ομολόγων της Deutsche Bank υποβάθμισε στo Baa2 από Baa1 ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s Investors Service, επισημαίνοντας ότι η γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει αυξανόμενα προβλήματα στην προσπάθειά της να επιτύχει την αναστροφή της πορείας της, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το νέο αξιόχρεο της Deutsche είναι δύο επίπεδα πάνω από το όριο της επενδυτικής διαβάθμισης (junk), ενώ το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της υποβαθμίσθηκε στο Α3 από Α2.

«Η επίδοση της Deutsche Bank τα τελευταία αρκετά τρίμηνα ήταν αδύναμη και σημαντικοί μετωπικοί άνεμοι αναφορικά με τη λειτουργία της, μεταξύ των οποίων τα συνεχιζόμενα χαμηλά επιτόκια και η μακροοικονομική αβεβαιότητα, θα δημιουργήσουν προβλήματα για την εταιρεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Moody’s.
Τα έως τώρα αποτελέσματα και οι μελλοντικές προκλήσεις, περιλαμβανομένης μίας περαιτέρω πτώσης στη δραστηριότητα σχετικά με τους καταναλωτές και την αγορά, θα αναγκάσει πιθανόν τη Deutsche Bank να εξισορροπήσει το κόστος της αναδιάρθρωσης με την ανάγκη να συγκεντρώσει κεφάλαια για τις αυξημένες εποπτικές απαιτήσεις, πρόσθεσε ο οίκος. «Το σχέδιο που προσπαθούν να υλοποιήσουν είναι καλό για τους ομολογιούχους μακροπρόθεσμα, αλλά αντιμετωπίζουν ορισμένους αρκετά δύσκολους μετωπικούς ανέμους, αν κοιτάξει κανείς στο σημερινό λειτουργικό περιβάλλον», δήλωσε ο Πήτερ Νέρμπι, ένας αντιπρόεδρος του Moody’s, σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Bloomberg.

Ο Moody’s είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι επαναξιολογεί τη γερμανική τράπεζα. Το αξιόχρεό της είναι τώρα σταθερό, καθώς θα υπάρξουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τους πιστωτές, εάν μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της αναδιάρθρωσής της, αναφέρει ο οίκος.

«Όλες οι βασικές αξιολογήσεις παραμένουν σε επενδυτική διαβάθμιση. Και παραμένουν στην περιοχή του «A» όσον αφορά την αξιολόγηση του κινδύνου των αντισυμβαλλομένων μας και τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις, που είναι πιο σημαντικές για τους πελάτες μας», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche, Μάρκους Σενκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here