Η Μπέττυ Μπαζιάνα και οι μέρες της στην Κίνα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
20

 

Εκτός πρωτοκόλλου κινήθηκε στις τέσσερις μέρες της παραμονής της στην Κίνα η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέττυ Μπαζιάνα, η οποία επισκέφθηκε τα αξιοθέατα του Πεκίνου και της Σαγκάης, χωρίς την παρουσία κρατικών αξιωματούχων.

Η Μπέττυ αρνήθηκε ευγενικά, όπως γράφει η εφημερίδα Realnews, να ακολουθήσει κάποιο επίσημο πρόγραμμα.

betty4

Στο Πεκίνο επισκέφθηκε την Απαγορευμένη Πόλη και τα Θερινά Ανάκτορα καθώς και το Τέμπλο του Ουρανού και το Σινικό Τείχος, ενώ βρέθηκε και κτίριο της Όπερας, ένα κτίριο μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής, που κάτω από τον επιβλητικό θόλο του στεγάζει αίθουσες θεάτρου, κονσέρτου και όπερας.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Realnews αποτυπώνουν και τον ενθουσιασμό της από την ξενάγηση στα αξιοθέατα.

betty2

Η Μπέτυ Μπαζιάνα τόνισε στους συνομιλητές της ότι η πλούσια ιστορία και πολιτισμική προίκα αποτελούν κοινό σημείο αναφοράς τόσο του ελληνικού όσο και του κινέζικου λαού.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας της στα στενά δρομάκια πίσω από τη λίμνη Χουχάι του Πεκίνου, περιοχή με παλιά παραδοσιακά σπίτια όπου έμειναν αξιωματούχοι του αυτοκράτορα και τώρα είναι κέντρο πολιτιστικής ζωής, η Μπέττυ Μπαζιάνα επισκέφτηκε το εργαστήριο ενός Κινέζου καλλιτέχνη που ασκεί την τέχνη της παραδοσιακής κινέζικης καλλιγραφίας.

betty3

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα εξασκήθηκε στη γραφή και της έκαναν δώρο δυο επιγραφές με τα ονόματα των γιών της, γραμμένα στα κινέζικα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα η μόνη στιγμή που η Μπέττυ Μπαζιάνα ακολούθησε το επίσημο πρόγραμμα του συντρόφου της ήταν στην τελετή υποδοχής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην πλατεία Τιεν Αν Μεν καθώς και στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός της Κίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here