Η Μπέτυ Μπαζιάνα απαντά σε όσους την επικρίνουν για το διορισμό της

2
2

 

 

Την απάντησή της σε όσους την επικρίνουν για τον διορισμό της ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δίνει η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να την κρίνουν γι’ αυτό που είναι η ίδια.

«Δεν θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι», λέει η Μπέτυ Μπαζιάνα, σε όσους την κατηγορούν πως επελέγη στη θέση αυτή λόγω της σχέσης της με τον Α. Τσίπρα, σύμφωνα με τη Real News.

«Έθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα», δηλώνει σύμφωνα με την εφημερίδα η κα Μπαζιάνα.

Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι αισθάνεται «τιμή γιατί ένα ΑΕΙ με επιλέγει να διδάξω και ευθύνη γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά», ενώ σημειώνει ότι «τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή. Έτσι θα γίνει και με τον σύζυγό μου. Μέχρι τότε ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας».

Σε εκείνους δε που την κατηγορούν ότι δέχτηκε τη θέση ενώ εργαζόταν, αν και θα μπορούσε να εργαστεί ένας άνεργος, η κα Μπαζιάνα δηλώνει πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση κάποια τυπικά προσόντα. Στηλιτεύει δε το γεγονός ότι οι πόροι προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακαδημαϊκή έρευνα είναι υποτυπώδεις και πως ακόμα και εκλεγμένοι καθηγητές ΔΕΠ, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να κυνηγήσουν τους ερευνητικούς τους στόχους.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει είχε γίνει κι εκείνη δεκτή το 2014 σε γνωστό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, ως ερευνήτρια στον τομέα των οπτικών δικτύων και ετοιμαζόταν να εγκατασταθεί εκεί υπολογίζοντας το οικογενειακό κόστος.

«Οι εκλογές του Ιανουαρίου άλλαξαν την οργάνωση της οικογένειας και γι’ αυτό εγκατέλειψα την ιδέα της μετεγκατάστασης. Ίσως στο μέλλον… Ποιος ξέρει;», λέει.

Τέλος, στην ερώτηση «γιατί το κάνει» απαντά «για τη διδακτική εμπειρία» και για να προλάβει όσους μιλήσουν για το μισθό της τονίζει:

«Είμαι μια πολύ φτηνή επιλογή για το πανεπιστήμιο. Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Η δουλειά αυτή μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό το παραμύθι παρόμοιο με αυτό που τάισε ο άντρα της τον Ελληνικό λαό για να γίνει πρωθυπουργός. Δεν πείθει η κυρία Τσίπρα. Και συμβαίνει αυτό μιας κα όλη η διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεθόδευση για να γίνει πανεπιστημιακός. To ότι την κάλεσαν σαν ερευνήτρια σε κάποιο πρόγραμμα ευρωπαϊκού πανεπιστημίου δε σημαίνει ότι προαλειφόταν να διδάξει.Το ερώτημα παραμένει . Ο κύριος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ;

  2. Συμφωνώ απόλυτα Περιστέρα μου, αλλά θα μπορούσες να κάνεις και δωρεάν φροντιστήρια σε φτωχούς φοιτητές και μαθητές , για «να μη σταματήσεις να εργάζεσαι» …..
    Όσο για τα αξιώματα πόσο εύκολα εκπίπτουν, και θα κινδυνεύσετε να πεινάσετε , αυτό το ‘χουμε δει και στους άλλους ….
    Τουλάχιστον τα χρήματα που θα παίρνεις θα τα δίνεις πακέτο σε καμιά άπορη οικογένεια …. Α, ξέχασα δεν γίνεται , το «τζάκι» δεν κτίζεται από μόνο του …..
    Αχ ρε να πάρει …. , ο Έλληνας δεν θα σταματήσει να είναι λιγούρης …..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here