Η Μπολντρίνι στη Λέσβο: Φόρεσε σωσίβιο ως φόρο τιμής στους πρόσφυγες

0
6

 

 

Τη Λέσβο επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, η οποία συνοδευόταν από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να έχει μία πλήρη δική της εικόνα για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η επίσκεψή της είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Η Μπολντρίνι φόρεσε ένα σωσίβιο από αυτά που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες και έριξε λίγα λουλούδια στη θάλασσα της Σκάλας Συκαμνιάς, ως φόρο τιμής για όσους έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν το Αιγαίο.

«Αυτό το σωσίβιο που είναι σύμβολο για τη Σκάλα Συκαμνιάς και τη Λέσβο θα πρέπει να γίνει σύμβολο για ολόκληρη την Ευρώπη. Συμβολίζει τη θέληση των ανθρώπων αυτών να ζήσουν και η Ευρώπη θα πρέπει να σταθεί δίπλα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της Ευρώπης τους κατοίκους του νησιού για τη στάση τους και τη συμβολή τους απέναντι στην προσφυγική κρίση.

Η Λάουρα Μπολντρίνι είχε εκφράσει την επιθυμία να γνωρίσει από κοντά τις τρεις γιαγιάδες. Μηλίτσα – Γεωργίτσα – Μαρίτσα, υποψήφιες για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης όπως και τον επίσης υποψήφιο για το ίδιο Βραβείο ψαρά της Σκάλας Συκαμινιάς Στρατή Βαλαμιό.

Έτσι λίγο μετά το μεσημέρι βρέθηκε στο γραφικό λιμανάκι της Παναγιάς της Γοργόνας, όπου έριξε στη θάλασσα του Αιγαίου λίγα λουλούδια για τους αθώους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση της πρόεδρου της ιταλικής Βουλής με τις τρεις γνωστές γιαγιάδες από τη Σκάλα Συκαμνιάς, την Αιμιλία Καμβύση, τη Μαρίτσα Μαυραπίδη και την Ευστρατία Μαυραπίδη, στο μικρό προσφυγικό σπίτι της τελευταίας.

«Είδαμε όλοι πώς βοηθήσατε τα μικρά παιδιά, ολόκληρη η Ευρώπη είναι υπερήφανη για εσάς» δήλωσε η κα Μπολντρίνι.

Αξιοσημείωτη, τέλος ήταν και η τοποθέτηση της Μπολντρίνι σχετικά με τη συνθήκη Σένγκεν. Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής επισήμανε συγκεκριμένα πως αν η Ελλάδα βρεθεί έξω από τη Σένγκεν, αυτό σημαίνει άρνηση σεβασμού προς τις αξίες τις Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here