Η ΝΔ ρωτά τον Νίκο Παππά για τις δηλώσεις Φίλη

0
9

 

Αποπομπή Φίλη ζητά η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με Επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Την επερώτηση υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνεται ότι με τον ν. 2193/1994, η Βουλή ομόφωνα αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους, με την 19η Μαΐου να ορίζεται ως ημέρα μνήμης, επισημαίνοντας ότι τόσο αυτή, όσο και η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αποτελεί εθνική θέση και έκτοτε «δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ από κανέναν Έλληνα αξιωματούχο».

Ακόμη, οι 75 βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι με τον ν. 4285/2014 έχει ποινικοποιηθεί η άρνηση των Γενοκτονιών, που έχουν αναγνωρισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και την τότε αντίθετη άποψη που είχε εκφράσει ο νυν υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τότε διευθυντής της εφημερίδας «η Αυγή» δια της αρθρογραφίας του.

Επανέλαβε όσα είχε γράψει από τη θέση του υπουργού πρόσφατα, «αμφισβήτησε δηλαδή ως μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι υπήρξε Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους», σε μια δήλωση που «υπονόμευσε την πολιτική της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα, πλήττοντας ταυτόχρονα τη διεθνή διάστασή του», αφού αξιοποιήθηκε από τα Τούρκικα ΜΜΕ «και προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας».

Επειδή – μεταξύ άλλων, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της κυβέρνησης και οι ΑΝΕΛ διαφώνησαν δημόσια με τον κ. Φίλη και «επειδή σύσσωμος ο Ποντιακός Ελληνισμός – και όχι μόνο – ζητά την απομάκρυσή του από τη θέση του υπουργού», η ΝΔ ρωτά τον κ. Παππά:

α) εάν συμφωνεί ότι οι δηλώσεις Φίλη έβλαψαν τη διεθνή διάσταση που έχει το ζήτημα και εάν συνηγόρησαν υπέρ των απόψεων της Τουρκίας,

β) εάν συμφωνεί ότι οι δηλώσεις Φίλη χρησιμοποιήθηκαν και θα χρησιμοποιηθούν εκ νέου ως αντεπιχείρημα στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Τουρκικό Κράτος και

γ) αν θα αποπέμψει ο πρωθυπουργός τον κ. Φίλη «ώστε να αποδείξει έμπρακτα την αποδοκιμασία της Ελληνικής Κυβέρνησης» στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here