Η Πορτογαλία αναγνώρισε το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να υιοθετούν παιδιά

0
5

 

Τέσσερα νομοσχέδια με τα οποία αναγνωρίζεται στα ζευγάρια προσώπων του ίδιου φύλου το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά, ψήφισε σε πρώτη ανάγνωση το πορτογαλικό κοινοβούλιο, το οποίο πέρασε στην Αριστερά με τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Τα νομοσχέδια υιοθετήθηκαν με τις ψήφους του συνόλου των κομμάτων της Αριστεράς και σχεδόν 20 βουλευτών του κεντροδεξιού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Στην Πορτογαλία, ο νόμος, που τον Φεβρουάριο του 2010 επέτρεψε τον γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, απέκλειε ρητά τα ζευγάρια του ίδιου φύλου από το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.

«Η βεβαιότητα ότι η ύπαρξη γονέων του ίδιου φύλου ουδόλως βλάπτει την ανάπτυξη των παιδιών έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί» υποστηρίζουν οι σοσιαλιστές στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν, επισημαίνοντας πως η υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια επιτρέπεται ήδη σε «18 χώρες και 38 Πολιτείες ή δικαιοδοσίες των ΗΠΑ».

Ήταν η τέταρτη φορά από το 2012 που το πορτογαλικό κοινοβούλιο καλούνταν να αποφανθεί για το θέμα αυτό, που αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here