Η ρηξικέλευθος πρόταση Ζουράρι: Τα προσφυγόπουλα να πάνε σε ιδιωτικά σχολεία

Mε νέες «ρηξικέλευθες» προτάσεις επανήλθε στην επικαιρότητα ο υφυπουργός παιδείας, Κώστας Ζουράρις, αναγκάζοντας το υπουργείο να πάρει σαφείς αποστάσεις μέχρι και να «αδειάσει» τον υφυπουργό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζουράρις ανακοίνωσε ότι προτίθεται στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο να παρουσιάσει πρόταση, βάσει της οποίας τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Ο κ. Ζουράρις είπε πως το σχέδιό του βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση με διάφορους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας και η συμμετοχή των παιδιών στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, προσθέτοντας ότι η χρηματοδότηση θα προέλθει από τα κρατικά ταμεία και από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Αποστάσεις από το υπ. Παιδείας
Το υπουργείο παιδείας υπό την πίεση των δηλώσεων αυτών και των πρώτων αντιδράσεων που υπήρξαν υποχρεώθηκε να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, με την οποία σαφώς «αδειάζει» τον κ. Ζουράρι.

Το υπουργείο τόνισε ότι «έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές».

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο
  1. Ο/Η kalis λέει:

    Ελεος
    Εχουμε γεμιςει από μαλ@κες,
    … από καραγκιοζοαμορφωτους μαλ@κες


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code