Η συνάντηση του Πάππα με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

0
30

 

Τον Πάπα Φραγκίσκο είχε τη δυνατότητα να συναντήσει την Πέμπτη ο πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, σε επίσκεψή του στο Βατικανό.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ταινία «The Revenant», συνομίλησε με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στον οποίο απευθύνθηκε στα ιταλικά λέγοντας: «Σας ευχαριστώ που μου εξασφαλίζετε αυτή την ιδιωτική ακρόαση».

Ο Ντι Κάπριο εμφανώς συγκινημένος συζήτησε με τον ποντίφικα για την περιβαλλοντική κρίση, ζήτημα για το οποίο δραστηριοποιείται ενεργά.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα, με τον αμερικανό ηθοποιό να χαρίζει στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το βιβλίο «Κήπος των επίγειων απολαύσεων» του ολλανδού ζωγράφου Ιερώνυμο ντε Μπος και τον Πάπα να του δωρίζει την εγκύκλιο «Δοξασμένος να’σαι («Laudato Si»).

Ο Ντι Κάπριο χαρίζοντας στον Πάπα Φραγκίσκο το βιβλίο, του εξήγησε ότι ένας από τους πίνακες, ένα τρίπτυχο με τον Αδάμ και την Εύα, βρισκόταν στο δωμάτιό του όταν ήταν μικρός.

«Όσο ήμουν παιδί δεν καταλάβαινα τι σήμαινε, αλλά μέσω από τα παιδικά μου μάτια αντιπροσώπευε έναν πλανήτη, μία ουτοπία, τον υπερπληθυσμό, την υπερβολή και ο τρίτος πίνακας ήταν ένας μαύρος ουρανός που αντιπροσώπευε όσα συνέβαιναν στο περιβάλλον», δήλωσε ο Ντι Κάπριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here