Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Αυστρία

0
7

 

Η Άγκυρα αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της για «διαβουλεύσεις» και προκειμένου να «αναθεωρήσει τις σχέσεις» με τη Βιέννη, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλέτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν επιδεινωθεί απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στη γείτονα χώρα.

Αφορμή της ανάκλησης αποτέλεσε το «πράσινο φως» που άναψε η Βιέννη, για μια διαδήλωση υποστηρικτών της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), η οποία χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από τις τουρκικές αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αυστριακός επιτετραμμένος στην Άγκυρα εκλήθη στο τουρκικό ΥΠΕΞ και του επιδόθηκε διαμαρτυρία διότι σε οθόνες ενημέρωσης των επιβατών στο αεροδρόμιο της Βιέννης αναφερόταν ότι «η Τουρκία εγκρίνει τις σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά κάτω των 15 ετών».

Υπό τη σκιά των εκκαθαρίσεων που έχει πραγματοποιήσει η τουρκική κυβέρνηση, με δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις και καρατομήσεις στο Δημόσιο, κορυφαίοι Αυστριακοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η Τουρκία οδεύει προς δικτατορία και ότι πρέπει να τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στον αντίποδα, η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει την Αυστρία «πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here