Η Τουρκία δε θα δεχτεί καμία εποπτεία από την ΕΕ

0
10

 

Σε συνέντευξή του προς την ιστοσελίδα EUOBSERVER,ο Πρέσβης της Τουρκίας στην ΕΕ Σελίμ Γενέλ, αναφέρει ότι η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να αλλάξει την εσωτερική της νομοθεσία για τους μετανάστες, οι οποίοι επιστρέφονται στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι οι υφιστάμενοι κανόνες παροχής προστασίας στην Τουρκία είναι επαρκείς, τόσο και για τους Σύρους, όσο και για όσους δεν είναι Σύροι.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα μάλλον ψευδές επιχείρημα, η συζήτηση κατά πόσο η Τουρκία αποτελεί ασφαλή τρίτη χώρα, όλα αυτά, συγχωρείστε μου την έκφραση είναι ανοησίες» σχολίασε.

Ερωτηθείς ωστόσο αν η Άγκυρα θα δεχθεί οποιοδήποτε είδος εποπτείας από την ΕΕ, ο Γενέλ απαντά χαρακτηριστικά: «Όχι, όχι, όχι, και πάλι όχι».

Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία δεν κατανοεί γιατί η ΕΕ ενδιαφέρεται για τη βελτίωση των προτύπων προστασίας μόνο για όσους επιστρέφονται στην Τουρκία, σε αντίθεση με όλους όσοι βρίσκονται ήδη στη χώρα. Πρόσθεσε επίσης ότι οι Σύροι που επιστρέφονται από την Ελλάδα στην Τουρκία θα διατηρούν το καθεστώς προσωρινής προστασίας και ότι οι Αφγανοί και οι Ιρακινοί θα διατηρούν τα ίδια δικαιώματα που είχαν ήδη πριν τη συμφωνία.
«Ενώ στους Σύρους θα επιτρέπεται να εργάζονται, οι Αφγανοί και οι Ιρακινοί δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτό δε θα αλλάξει», διευκρίνισε.

«Εμείς δεν ωθούμε -τους Ιρακινούς- πίσω στο Ιράκ αν βρίσκονται σε κίνδυνο και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε στη χώρα 300.000», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here