Η Τουρκία κατηγορεί τον Άσαντ ότι οδηγεί σε λιμοκτονία το Χαλέπι

0
9

 

Ο ανθρωπιστικός διάδρομος μεταξύ της Τουρκίας και του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, έχει κλείσει καθώς οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ επιδιώκουν να επιβάλουν μια πολιορκία που θα οδηγήσει σε λιμοκτονία την πόλη αυτή, προειδοποίησε την Πέμπτη ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της διάσκεψης των δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο, ο Νταβούτογλου υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προσπαθούν να κάνουν στο Χαλέπι τα ίδια που έκαναν και στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια, όπου δεκάδες άνθρωποι πέθαναν από την πείνα.

«Αυτός ο ανθρωπιστικός διάδρομος βρίσκεται πλέον υπό την εισβολή αυτών των ξένων μαχητών και των δυνάμεων του καθεστώτος, με τη στήριξη των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. Αυτό που θέλουν να κάνουν σήμερα στο Χαλέπι είναι ακριβώς αυτό που έκαναν πριν στη Μαντάγια, μια πολιορκία λιμοκτονίας», συνέχισε.

Ο Νταβούτογλου δεσμεύτηκε επίσης ότι, όποιο και αν είναι το κόστος, η «πόρτα» της Τουρκίας θα παραμείνει ανοιχτή σε όλους τους Σύρους. Η Τουρκία φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες και δεκάδες χιλιάδες άλλοι βρίσκονται καθ’ οδόν, υποστήριξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here