Η Volkswagen διαψεύδει το Spiegel για εμπλοκή 30 στελεχών της

0
7

 

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen διέψευσε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που υποστήριξε ότι τουλάχιστον 30 διευθυντικά στελέχη της εμπλέκονταν στη χειραγώγηση των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων.

«Αυτός ο αριθμός είναι εντελώς αβάσιμος» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας από την έδρα της στο Βόλφσμπουργκ.

Το περιοδικό, επικαλούμενο τα προκαταρκτικά συμπεράσματα των ερευνών που διεξάγονται από τη νομική εταιρεία Jones Day και από την ίδια τη Volkswagen ανέφερε ότι δεκάδες διευθυντικά στελέχη θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Επικαλέστηκε επίσης δηλώσεις ενός προσώπου που έχει γνώση του θέματος και το οποίο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φέρεται να είπε ότι ο αριθμός εκείνων που εμπλέκονταν και γνώριζαν το σκάνδαλο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της VW Ματίας Μίλερ πρόκειται να μιλήσει αύριο σε κορυφαία στελέχη του ομίλου για την κατάσταση των ερευνών και για τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει ο όμιλος στο μέλλον.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει παραδεχτεί ότι περίπου 11 εκατομμύρια οχήματά της επηρεάζονται από το σκάνδαλο, εκ των οποίων τα 8 εκατομμύρια βρίσκονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει απόθεμα 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των νομικών και οικονομικών επιπτώσεων του σκανδάλου, όμως ήδη αναζητεί τρόπους αύξησης του εν λόγω αποθέματος, καθώς οι αποζημιώσεις και τα πρόστιμα που θα κληθεί να καταβάλει αναμένεται να υπερβούν κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσό.

Στον απόηχο του σκανδάλου με τις εκπομπές των κινητήρων diesel, ο όμιλος Volkswagen θα μειώσει τα επενδυτικά κονδύλια στον κλάδο των επιβατικών αυτοκινήτων κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ, επισπεύδοντας τις διαδικασίες και για περαιτέρω μείωση άλλων λειτουργικών προϋπολογισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here