Σουηδία: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες από την απεργία των πιλότων της SAS

0
4

 

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων και ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες στη Σουηδία προκάλεσε η  απεργία των περίπου 400 πιλότων του σκανδιναβικού αερομεταφορέα SAS.

Περίπου 40 πτήσεις ακυρώθηκαν, μετά από τη διακοπή των συλλογικών διαπραγματεύσεων. ΜΕτά τις ακυρώσεις ακινητοποιήθηκαν στα αεροδρόμια περίπου 4.000 επιβάτες.

Οι πιλότοι ζητούν αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, το συνδικάτο SPF των Σουηδών χειριστών απέρριψε την πρόταση των διαμεσολαβητών να τους δοθεί αύξηση μισθών 2,2%. Οι πιλότοι ζητούν αύξηση 3,5%.

Η διεύθυνση της SAS υπολογίζει ότι οι απαιτήσεις των χειριστών, οι οποίες αφορούν επίσης μεταβολές των συμβάσεων εργασίας τους κατά τρόπο ώστε να δίνονται περισσότερες εγγυήσεις για την ασφάλεια των πτήσεων, θα συνεπαγόταν μια αύξηση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας κατά 10%.

Ο Ρίκιαρ Γκούσταφσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SAS δήλωσε: «Θέλουμε οι εργαζόμενοί μας να αισθάνονται ασφαλείς στις θέσεις εργασίας τους, αλλά οι μισθολογικές απαιτήσεις των πιλότων είναι υπερβολικές. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να καταβληθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό δεδομένου του ανταγωνισμού στον τομέα των αερομεταφορών»,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here