Χαράς ευαγγέλια για τους Ιάπωνες: θα χορεύουν και μετά τα μεσάνυχτα!

0
10

Οι Ιάπωνες θα μπορούν, πλέον, να χορεύουν νόμιμα μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τα ξημερώματα, χάρη σε ένα νέο νόμο που εγκρίθηκε σήμερα και ακυρώνει την απαγόρευση που ίσχυε μέχρι σήμερα στις ντισκοτέκ και τα κλαμπ.
Με βάση τον προηγούμενο νόμο, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Ιαπωνία δεν επιτρεπόταν να λειτουργούν πίστες χορού από τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, καθώς η αστυνομία πίστευε ότι το λίκνισμα των πελατών υπό τους ήχους της μουσικής θα ενθάρρυνε μια «υπερβολικά ηδονιστική ατμόσφαιρα».

Ο νόμος, που ίσχυε μέχρι τώρα, αναγόταν στο 1948 – στην περίοδο της αμερικανικής κατοχής – και είχε ως στόχο να καταπολεμήσει τη «διαφθορά της νεολαίας» και να σταματήσει την πορνεία. Η εφαρμογή του νόμου ατόνισε σημαντικά μετά τη δεκαετία του ’60, γεγονός που επέτρεψε στα νυχτερινά κλαμπ να ανθίσουν.

Ο νέος νόμος, που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο του 2016, θα επιτρέπει τον χορό μετά τα μεσάνυχτα υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα υπάρχει επαρκής φωτισμός, αντίστοιχος με αυτόν μιας κινηματογραφικής αίθουσας πριν αρχίσει η προβολή της ταινίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here