«Χαστούκι» από τον Παυλόπουλο στη Ζωή

0
4

Απαντητική επιστολή, που συνιστά πολιτικό χαστούκι, απηύθυνε στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Υπογραμμίζει ότι τα όσα γράφει αποτελούν προσωπικές απόψεις της και όχι απόφαση της Βουλής.

Να υπενθυμιστει ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είχε στείλει νωρίτερα επιστολή στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας να ενημερωθούν επισήμως οι ομόλογοί του για τις συνθήκες με τις οποίες εισάγεται το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής: 

Προς την

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα καθηκόντων μου σας επισημαίνω ότι δεν έχω την θεσμική και πολιτική δυνατότητα ν’ ανταποκριθώ στο αίτημά σας περί ενημέρωσης Ομολόγων μου για το περιεχόμενο της με αρ. πρωτ. 2739/22.7.2015 επιστολής σας. Και τούτο διότι:

· Πρώτον, η επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς Ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους.

· Δεύτερον, αλλά και αν ακόμη επρόκειτο για απόφαση του Σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασής της σε Ομολόγους του. Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν’ απευθύνεται ευθέως προς αυτούς.

Με τιμή

Προκόπιος Παυλόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here