«Χολή» από Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι σε λάθος κατεύθυνση

1
6

«Χολή» για την Ελλάδα έσταξαν και σήμερα τα λόγια του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, καθώς έσπευσε να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει πρόοδος επί τοις ουσίας των διαπραγματεύσεων, αλλά μόνο καλύτερο κλίμα.

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του Ecofin ανέφερε ότι  «η ατμόσφαιρα έχει γίνει καλύτερη όσον αφορά στις συνομιλίες», ωστόσο προσέθεσε πως «δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την ουσία».Για να επισημάνει περαιτέρω ότι η δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα «δεν χαιρετίζει την πρόοδο στην ουσία των διαπραγματεύσεων, αλλά την πρόοδο στη διαδικασία»

Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι έσπευσε να σημειώσει πως «η Ελλάδα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Οι Έλληνες υπουργοί θέλουν να μιλούν μόνο με υπουργούς και όχι με τεχνικά κλιμάκια», κάνοντας έτσι ξεκάθαρο πως θα ήθελε να συνεχίζεται η παλιά ιστορία, με τους τροικανούς να αλωνίζουν στα ελληνικά υπουργεία.

 

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκταμίευσης, σε μικρές δόσεις,των χρημάτων που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα είπε ότι αν το Eurogroup αποφάσιζε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ζητήσει την έγκριση του γερμανικού Κοινοβουλίου.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Bαρεθήκαμε να ακούμε και να βλέπουμε την κυβέρνηση να ασχολείται με ανούσια πράγματα και να είμαστε όλοι κάτω από μία συνεχή πίεση. Λίγο μας νοιάζει αν η τρόικα θα λέγεται θεσμός, αν οι υπουργοί θα συνδιαλέγονται και με τα τεχνικά κλιμάκια ή αν συναντήσεις γίνονται στο Χίλτον ή στη Μεγάλη Βρετανία. Δε μας νοιάζει αν θα μας περικόψουν τις επικουρικές κατά 5 ή 10% αφού τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια. Μας νοιάζει να ξεφύγουμε από την σκληρή αβεβαιότητα που μας σπάει τα κόκκαλα καθημερινά, μας νοιάζει να πέσουν οι τιμές των προϊόντων της καθημερινής μας ζωής, να συλλάβουν τη φοροδιαφυγή για να μπει χρήμα στα κρατικά ταμεία, να γίνουν επενδύσεις από το εξωτερικό, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και όχι τρεις μήνες τώρα να χτυπιόμαστε με την ΕΕ, να ακούμε συνεχώς για κόκκινες γραμμές από όλους και εμείς να μην ξέουμε ούτε ποιες είναι, ούτε που στοχεύουμε, ούτε πού μας οδηγεί η κυβέρνηση. Νισάφι πια. Έχουμε περάσει πέντε χρόνια ξεραίνοντας το σάλιο μας και τώρα βλέπουμε να ξαναγυρνάμε εκεί που είμαστε στο παρελθόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here