Υλοποιείται ο προσωπικός χώρος για συνεύρεση συζύγων – συντρόφων στις φυλακές

0
3

 

Προσωπικές στιγμές κρατουμένων στις φυλακές για συνάντηση με τους συντρόφους τους, προανήγγειλε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα και ο συγκεκριμένος χώρος θα δημιουργηθεί στις φυλακές Γρεβενών και θα είναι ο πρώτος αυτού του τύπου στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας.

Η ύπαρξη χώρων συνεύρεσης συζυγικών-συντροφικών συναντήσεων μέσα στις φυλακές αποτελεί διεθνή πρακτική, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης εγκαινίασε το πρώτο «Παιδικό επισκεπτήριο» στην Ελλάδα, στις φυλακές Γρεβενών. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που μοιάζει με παιδικό δωμάτιο, στο οποίο οι κρατούμενοι γονείς θα μπορούν να συναντούν τα παιδιά τους, δίχως αυτά να περνούν από το εσωτερικό της φυλακής. Τις συναντήσεις θα επιτηρεί σωφρονιστικός υπάλληλος, αλλά «με σχετική απόκρυψη», όπως αναφέρει το υπουργείο. Αντίστοιχος χώρος ετοιμάζεται στη φυλακή γυναικών Θήβας, ενώ θα δημιουργηθούν και αλλού.

Τα παιδικά έπιπλα, που το διακοσμούν, είναι δωρεά, ενώ κρατούμενος έφτιαξε ζωγραφιές στους τοίχους του και ο υπουργός του απένειμε έπαινο και χρηματικό βραβείο.

«Το »Παιδικό επισκεπτήριο» υλοποιεί την πολιτική για φυλακές με ανθρώπινο πρόσωπο, με ειδικότερο σκοπό να μπορούν οι γονείς κρατούμενοι να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους σε κατάλληλες συνθήκες», ανέφερε  ο κ. Παρασκευόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here