ΗΠΑ: Αποσύρθηκαν από την κούρσα των Ρεπουμπλικανών Κρίστι και Φιορίνα

0
3

 

O κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι θα τερματίσει την εκστρατεία του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, γνωστοποίησε ένας υψηλόβαθμος συνεργάτης του την Τετάρτη, μία ημέρα μετά τις απογοητευτικές του επιδόσεις στις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χαμσάιρ, όπου κατέλαβε την 6η θέση. Ένας υψηλόβαθμος συνεργάτης του κυβερνήτη επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο Κρίστι θα τερματίσει την εκστρατεία του.

Την ίδια ώρα την απόσυρσή της από την κούρσα για το ίδιο χρίσμα ανακοίνωσε και η πρώην επικεφαλής της εταιρείας Hewlett Packard Κάρλι Φιορίνα. Κατέλαβε την έβδομη θέση στην αναμέτρηση της Τρίτης στο Νιου Χαμσάιρ.

«Αν και αναστέλλω την υποψηφιότητά μου σήμερα, θα συνεχίσω να ταξιδεύω σε ολόκληρη την χώρα για να δώσω μάχη στο όνομα εκείνων των Αμερικανών που αρνούνται να αποδεχθούν ένα status quo που δεν είναι πλέον λειτουργικό για εκείνους» επισήμανε η Φιορίνα σε μία ανακοίνωση.

Ηλικίας 61 ετών η Κάρλι Φιορίνα ήταν η μοναδική γυναίκα που έθεσε υποψηφιότητα στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών και είναι η ένατη κατά σειρά που εγκαταλείπει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο από τον Σεπτέμβριο.  Συγκέντρωσε μόλις 4,1% των ψήφων την Τρίτη στις προκριματικές του Νιου Χαμσάιρ και 1,9% στην Αϊόβα την περασμένη εβδομάδα.

Τρεις υποψήφιοι ανέστειλαν τις εκστρατείες του την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από τις κακές τους επιδόσεις στην Αϊόβα: ο Ραντ Πολ, ο Μάικ Χάκαμπι, ο Ρικ Σαντόρουμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και τους New York Times και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κριστι αποσύρεται από την προεκλογική μάχη. Κατέλαβε την 6η θέση στο Νιου Χαμσάιρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here