ΗΠΑ: Εκστρατεία του Μπιλ Κλίντον για τη Χίλαρι

0
9

 

Περιγράφοντας πώς ερωτεύτηκαν για πρώτη φορά, αλλά και τονίζοντας ότι είναι «η πλέον κατάλληλη» για να κυβερνήσει την χώρα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον άρχισε τη Δευτέρα εκστρατεία μόνος του για να προωθήσει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Ο Κλίντον κρατούσε μέχρι σήμερα διακριτική στάση στην εκστρατεία που διεξαγάγει η σύζυγός του. Άκρως δημοφιλής, δεν δείχνει ωστόσο να έχει απαλλαγεί από τη σκιά των σεξουαλικών ατασθαλιών του στο παρελθόν, ένα θέμα για το οποίο ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ κρίνει ότι θα αποτελέσει «λογικό στόχο» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Μπιλ Κλίντον εκφώνησε μια ομιλία τη Δευτέρα ενώπιον πολλών εκατοντάδων ανθρώπων στο Νάσουα, στο Νιου Χάμσιρ, τονίζοντας αναφερόμενος στην Χίλαρι Κλίντον ότι δεν έχει ποτέ ξανασυναντήσει στην ζωή του έναν υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο που να είναι «ο καταλληλότερος βάσει των γνώσεών του, της εμπειρίας του και της προσωπικότητάς του προκειμένου να κάνει πραγματικότητα όσα πρέπει να κάνει», πόσο μάλιστα σε μια «περίοδο αβεβαιότητας».

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ (1993- 2001) επέμεινε στο πόσες γνώσεις έχει η σύζυγός του σχετικά με την εξωτερική πολιτική, αφού η Χίλαρι Κλίντον διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της πρώτης κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, όπως επίσης τη μακρά πορεία και δράση της υπέρ της προστασίας των παιδιών και των φτωχών.

Εκείνος παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν «ευτυχισμένο παππού» και αφηγήθηκε πως οι δύο τους ερωτεύτηκαν για πρώτη φορά πριν από 45 χρόνια, όταν σπούδαζαν και πως εκείνη την εποχή θεωρούσε ότι η Χίλαρι ήταν «ο πιο απίστευτος άνθρωπος», μια ευφυής νέα γυναίκα που επέλεξε να σπεύσει στο πλευρό των φτωχών και των παιδιών ενώ θα μπορούσε να επιλέξει οποιαδήποτε καριέρα.

«Ό,τι και να άγγιζε, το έκανε καλύτερο» τόνισε.

Ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε την Κυριακή στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το μήνυμα ότι «το χειρότερο πράγμα που η Χίλαρι θα μπορούσε να κάνει είναι να επιτρέψει στον σύζυγό της να συμμετάσχει στην εκστρατεία μαζί της».

Ο Κλίντον, ήρεμος και συγκρατημένος, δεν αναφέρθηκε στον Τραμπ στην ομιλία του που διήρκησε μισή ώρα, όχι τουλάχιστον περισσότερο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους αντιπάλους της συζύγου του, ωστόσο προειδοποίησε εναντίον ενός «πισωγυρίσματος» εάν η χώρα εκλέξει έναν Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Η προεκλογική εκστρατεία «προκαλεί λίγο φόβο» φέτος, προσέθεσε ο ίδιος, ζητώντας από το κοινό να «λάβει σοβαρά υπόψη του» τις δηλώσεις των υποψηφίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here