ΗΠΑ: Ελάφρυνση ποινών εξαρτημένων ατόμων που δεν ήταν βίαια αποφάσισε ο Ομπάμα

0
9

 

Τη μετατροπή ποινών 58 ατόμων που είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών και οι οποίοι δεν είχαν διαπράξει επεισόδια βίας αποφάσισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Δεν είναι λογικό να απαιτούμε από κάποιον μη-βίαιο παραβάτη (των νόμων) ναρκωτικών να εκτίσει ποινή 20 χρόνων, ή, σε μερικές περιπτώσεις, ισόβια», είπε ο Μπάρακ Ομπάμα σε ανάρτηση σε μπλογκ.

Πολλοί από τους πρώην φυλακισμένους είχαν καταδικαστεί για χρήση κοκαίνης κρακ. Επί χρόνια, οι χρήστες του κρακ έχουν λάβει πολύ αυστηρότερες ποινές από τους χρήστες τις κοκαίνης σε μορφή σκόνης, παρόλο που και οι δύο ουσίες είναι χημικά παρόμοιες. Όσοι έχουν ασκήσει κριτική για τις δικαστικές αποφάσεις έχουν πει ότι η διαφοροποίηση έχει ζημιώσει άδικα τις φτωχές κοινότητες των μαύρων στην Αμερική.

Ο Ομπάμα έχει πιέσει για αλλαγές στο σύνολο του συστήματος απονομής δικαιοσύνης ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι εκτίουν μεγάλες ποινές για τέτοια εγκλήματα, και είναι ένα από τα πολύ λίγα θέματα για τα οποία ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει τύχει υποστήριξης από τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές.

Η κυβέρνησή του ανακοίνωσε το πιό φιλόδοξο πρόγραμμα επιείκιας σε σαράντα χρόνια, τον Απρίλιο του 2014. Το πρόγραμμα έχει να αντιμετωπίσει έναν τεράστιο όγκο περιπτώσεων που δεν έχουν διευθετηθεί ακόμα. Παρόλα αυτά, ο αριθμός των απαλλαγών που έχει δώσει ο Ομπάμα είναι υπερδιπλάσιος από αυτό που έδωσαν και οι έξι προκάτοχοί του συνολικά, είπε ο Λευκός Οίκος.

Έως τώρα, μετά από αποφάσεις του Ομπάμα, έχουν αφεθεί ελεύθερα 306 άτομα, μεταξύ των οποίων και 110 που εξέτιαν ισόβια κάθειρξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here