ΗΠΑ: Η BP θα καταβάλει τελικά 20 δις για την καταστροφή στο Μεξικό

0
14

 

Είκοσι δισεκατομμύρια δολάρια καλείται τελικά να καταβάλει η BP για την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού

Μετά από 6 χρόνια δικαστικής διαμάχης και αποφάσεων μεταξύ κρατικών φορέων και της ΒΡ, το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης όρισε το τελικό πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει η πετρελαϊκή εταιρία για την μεγάλη καταστροφή που είχε προκαλέσει ανοιχτά στον Κόλπο του Μεξικού αλλά και στα παράλια πολλών από τις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

H εταιρία καλείται πλέον οριστικά να πληρώσει ένα τίμημα της τάξεως των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα εκ των οποίων θα καταβληθούν ως αποζημιώσεις στους ανθρώπους και τις πόλεις που υπέφεραν από την καταστροφή, ενώ αρκετά θα μοιραστούν και στις οργανώσεις που συνέβαλλαν με την δράση τους για αποκατάσταση της βλάβης.

Η απόφαση οριστικοποιεί την περσινή πρώτη διευθέτηση του προβλήματος, στην οποία είχε τελικά συμφωνήσει η ΒΡ και είχε αποδεχθεί μεγάλο μέρος των όρων της. Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή του ποσού σε χρονικό διάστημα διάρκειας 16 ετών.

Πάντως η ΒΡ όλα αυτά τα χρόνια, σε διάφορες υποθέσεις που έχουν εκδικαστεί μεμονωμένα, υπολογίζεται ότι θα καταβάλει συνολικά το ποσό των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here