ΗΠΑ: Η Λούνα κολύμπησε τρία χιλιόμετρα και επιβίωσε για πέντε βδομάδες σε έρημο νησί

0
11

 

Παρέμβαση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού για να σώσει μια σκυλίτσα – ναυαγό.

Η ασυνήθιστη ναυαγός είχε μείνει αποκλεισμένη για εβδομάδες σε ένα έρημο νησί και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Η Λούνα – έτσι τη λένε – ενός έτους, είχε χαθεί στη θάλασσα εδώ και πέντε εβδομάδες και όλοι πίστευαν ότι ήταν νεκρή.

Η Λούνα, είχε πέσει στη θάλασσα από το αλιευτικό σκάφος του ιδιοκτήτη της στα ανοιχτά του Σαν Ντιέγκο, σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το νησάκι Σαν Κλεμέντε, εξήγησε η ναυτική βάση του Κορονάντο. Κατάφερε να φτάσει στην ξηρά και αυτήν την εβδομάδα αιφνιδίασε ευχάριστα το προσωπικό της μικρής στρατιωτικής εγκατάστασης του πολεμικού ναυτικού που βρίσκεται στο νησί.

«Ήταν αδυνατισμένη αλλά σώα» αφού «επιβίωσε επί πέντε εβδομάδες σε σκληρές συνθήκες», πρόσθεσε η βάση.

Η σκυλίτσα με τα καταγάλανα μάτια μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη βάση του Σαν Ντιέγκο και παραδόθηκε σε έναν φίλο του αφεντικού της για να την προσέχει, μέχρι να επιστρέψει εκείνος από ένα επαγγελματικό ταξίδι του, στα τέλη της εβδομάδας.

Ο ιδιοκτήτης της Λούνα είχε ζητήσει τη βοήθεια της βάσης του Κορονάντο για να ξαναβρεί την πιστή φίλη του. Μετά από αρκετές ημέρες μάταιων ερευνών, όλοι θεώρησαν ότι η σκυλίτσα είχε πνιγεί στη θάλασσα.

«Μας είχε πει ότι είναι πολύ καλή κολυμβήτρια και ήταν 90% σίγουρος ότι θα κατευθυνόταν προς την κοντινότερη στεριά», είπε η εκπρόσωπος της βάσης, η Σάντι Ντεμιούνικ. «Το προσωπικό μας έψαξε στο νησί, χωρίς αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Το πρωί της Τρίτης, κατά την άφιξή τους στο Σαν Κλεμέντε, οι εργαζόμενοι στη βάση τα έχασαν όταν την είδαν να τους υποδέχεται.

Η Ντεμιούνικ αφηγήθηκε ότι «Ήταν καθισμένη στην άκρη του δρόμου και κουνούσε την ουρά της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here