ΗΠΑ: Η Τουρκία πλήττει την ελευθερία του τύπου

0
4

 

Τον τρόπο, με τον οποίο οι αρχές της Τουρκίας χειρίζονται θέματα που αφορούν στα μέσα ενημέρωσης επέκρινε  την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος.

Προηγήθηκαν κινήσεις της Άγκυρας που θεωρήθηκε πως πλήττουν την ελευθεροτυπία, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσης της Zaman, της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ επισήμανε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι «προβληματισμένη» διότι οι τουρκικές αρχές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με σκοπό να «κλείσουν» ή να «επέμβουν στην έκδοση» διαφόρων μέσων ενημέρωσης.

«Δεν θα έπρεπε να προχωρά κανείς σε αλλαγές στην αίθουσα σύνταξης ή στην πολιτική δημοσίευσης ενός ειδησεογραφικού οργανισμού», έκρινε ο Έρνεστ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών που είναι διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο.

«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να εγγυηθεί τον πλήρη σεβασμό των ορθών διαδικασιών και της ίσης μεταχείρισης βάσει του νόμου», τόνισε ο Έρνεστ και πρόσθεσε ότι «σε μια δημοκρατική κοινωνία, η έκφραση διαφωνίας θα όφειλε να ενθαρρύνεται, όχι να φιμώνεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here