ΗΠΑ: Λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας τις απειλές της Βόρειας Κορέας

0
3

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί σοβαρές τις απειλές της Βόρειας Κορέας ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ταυτόχρονα κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει τις προκλήσεις, τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη χώρα του να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα οποιαδήποτε στιγμή και να είναι επίσης έτοιμη να προχωρήσει σε μια προληπτική επίθεση, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε βορειοκορεάτικα κρατικά ΜΜΕ.

Οι δηλώσεις του καταγράφηκαν ενώ οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας άρχιζαν τα ετήσια στρατιωτικά τους γυμνάσια, εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, έπειτα από την πυρηνική και την πυραυλική δοκιμή που διεξήγαγε η Πιονγκγιάνγκ, γεγονότα που ώθησαν τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν νέες, πολύ βαρύτερες κυρώσεις.

«Ασφαλώς παίρνουμε τις απειλές αυτού του είδους πολύ σοβαρά… και καλούμε ξανά την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει αυτή την προκλητική ρητορική, να σταματήσει τις απειλές και να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά, τη σημερινή της συμπεριφορά, που οδήγησε σε ακόμη έναν γύρο διεθνών κυρώσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here