ΗΠΑ: Νέες ισχυρότερες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ο Μπάρακ Ομπάμα

0
3

 

Προεδρικό διάταγμα για την επιβολή «ισχυρών νέων κυρώσεων» σε βάρος της Βόρειας Κορέας εξέδωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Οι κυρώσεις έρχονται μετά τις πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ στις 6 Ιανουαρίου και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στις 7 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Αυτές οι ενέργειες είναι σύμφωνες με την μακρόχρονη δέσμευση μας να ασκήσουμε συνεχή πίεση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας», υπογράμμισε με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

«Οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα δε θα ανεχτούν τις παράνομες πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας και θα συνεχίσουμε να επιβάλουμε κυρώσεις στην Βόρεια Κορέα μέχρι να εναρμονιστεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις», πρόσθεσε ο Έρνεστ.

Στη Βόρεια Κορέα επιβάλλονται κυρώσεις του ΟΗΕ από το 2006, λόγω των επανειλημμένων πυρηνικών δοκιμών και δοκιμαστικών εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων. Πέραν του εμπάργκο όπλων των ΗΕ, η Πιονγκγιάνγκ απαγορεύεται να εισάγει και να εξάγει πυρηνική και πυραυλική τεχνολογία και αγαθά πολυτελείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here