ΗΠΑ: Στο 1/4 μειώθηκαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από το ’90 παρά την άνθηση των ιστοτόπων

0
10

 

Κατά το ένα τέταρτο έχει μειωθεί το σύνολο των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από το 1990 σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Αναφέρεται επίσης ότι οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι δεν αντιστάθμισαν το κύμα μαζικών απολύσεων που καταγράφεται από το 1990 στα έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Από τον Ιανουάριο του 1990 ως τον Μάρτιο του 2016, τον τελευταίο μήνα για τον οποίο είναι διαθέσιμα σχετικά δεδομένα, οι αμερικανικές εφημερίδες απώλεσαν σχεδόν το 60% (59,7%) των εργαζομένων τους, ή 271.800 θέσεις εργασίας συνολικά.

Σε αυτόν τον αριθμό προστίθενται οι θέσεις εργασίας, οι οποίες καταργήθηκαν στα περιοδικά έντυπα, που αντιστάθηκαν περισσότερο, αλλά παρ’ όλα αυτά απώλεσαν πάνω από το ένα τρίτο (36%) των εργαζομένων τους.

Παράλληλα την ίδια περίοδο οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι επταπλασίασαν τον αριθμό των εργαζομένων τους, από τους 28.000 σε 197.800.

Αλλά αυτή η μεγάλη αύξηση του αριθμού των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου δεν αντιστάθμισε τις απολύσεις και τις καταργήσεις θέσεων εργασίας στα έντυπα.

Το σύνολο των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα περιοδικά σε χαρτί και σε ειδησεογραφικούς ιστοτόπους είναι κατώτερο κατά σχεδόν ένα τέταρτο (24,6%) από αυτό που ήταν πριν από 26 χρόνια. Την περίοδο αυτή χάθηκαν 155.600 θέσεις εργασίας.

Μια παρηγοριά προσφέρει το δεδομένο ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων σε ενημερωτικούς ιστότοπους σχεδόν διπλασιάστηκε (+97%) την ώρα που εκείνος των εργαζομένων σε έντυπα μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες και περιοδικά) υποχώρησε κατά 22%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here