ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί στο Τέξας από σαρωτικές πλημμύρες

0
31

 

Τη ζωή σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους έχουν στοιχίσει οι πλημμύρες που σάρωσαν το Χιούστον (Τέξας, νότια) και την ευρύτερη περιοχήκαι ακολούθησαν τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις της Δευτέρας. Την Τρίτη παρέμειναν κλειστά δεκάδες σχολεία.

Σύμφωνα με το ABC News, που επικαλείται το Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών στο Χιούστον, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα στην πόλη ενώ άλλος ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του σε τροχαίο στα περίχωρα της πόλης.

Επιπλέον, το τηλεοπτικό δίκτυο επισήμανε ότι ένας εκπαιδευτικός απεβίωσε στην κομητεία Ουόκερ και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην κομητεία Όστιν.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ κήρυξε τη Δευτέρα 9 κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός που θα επιτρέψει να επιστρατευτούν επιπλέον μέσα και πόροι. Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι διασώθηκαν.

Τουλάχιστον 9.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, μια ραγδαία μείωση σε σύγκριση με τα 100.000 νωρίτερα, ανέφερε η CenterPoint Energy.

Σε ισχύ θα παραμείνει ο συναγερμός για πλημμύρες στο Χιούστον έως τουλάχιστον την Τετάρτη και νέες βροχοπτώσεις αναμένονται την Τρίτη, προειδοποίησε το Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών στον ιστότοπό του.

Τη Δευτέρα σε διάστημα μίας ώρας το ύψος της βροχής ανήλθε σε 10 εκατοστά, σύμφωνα με το μετεωρολογικό τηλεοπτικό δίκτυο The Weather Channel, επισημαίνοντας ότι πολίτες εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους ή τα οχήματά τους από τα λασπόνερα.

Λόγω των καταιγίδων ματαιώθηκαν στο Τέξας χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here