Χρήστος Ξανθάκης: Πώς έγινα ο βασιλιάς της μπούρδας…

0
31

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο για τις τελευταίες μέρες του πατέρα του ανέβασε, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης. «Το δικό μου παράσημο στη ζωή είναι ότι κατάφερα να τον κάνω τον να χαμογελάσει -είχε απομείνει μόνο 40 κιλά από τον καρκίνο». 

Διαβάστε τι έγραψε και θα καταλάβετε:

«Άλλοι περηφανεύονται γιατί κονόμησαν. άλλοι γιατί φτιάξανε σπίτια. άλλοι γιατί εχουν κούτελο στην κοινωνία. εγώ περηφανεύομαι γιατί είμαι ο βασιλιάς της μπούρδας.
το κέρδισα το παράσημό μου πριν από 15 χρόνια, τέτοια εποχή. με τον πατέρα μου 40 κιλά στο στρώμα, καταρρακωμένο απ’ τον καρκίνο. να μην μπορεί ούτε νερό να πιεί. δυο μέρες πριν πέσει στο τελικό κώμα απ’ το οποίο δεν θα ξυπνούσε ποτέ. ήμουν πλάϊ του.
και δεν ήξερα τι να κάνω, πώς να τον ανακουφίσω, πως να του συμπαρασταθώ. πιο ανίσχυρος μαλάκας δεν έχω ποτέ αισθανθεί στη ζωή μου. ώσπου μου κατέβηκε η καλή ιδέα.
κι άρχισα έναν καταιγισμό μπούρδας, μια βροχή ανεκδοτολογίας, ένα αδυσώπητο παπαριλίκι. πέρασαν πέντε λεπτά, πέρασαν δέκα, πέρασαν είκοσι, εγώ εκεί. και στο τέλος, στο μισάωρο επάνω, ο πατέρας μου χαμογέλασε. με χαμόγελο πλατύ!
αυτό είναι το παράσημο το δικό μου και δεν θα το αποχωριστώ ούτε μια στιγμή. το παράσημο, το στέμα της μπούρδας, πιο πολύτιμο από όλα τα πράγματα στον κόσμο. για ένα χαμόγελο, ένα βήμα απ’ το θάνατο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here