Χρυσοβελώνη: Δύσκολη η πρόταση Καμμένου για δίπλωμα στα 17

0
6

 

 Για τις δυσκολίες που αφορούν την εφαρμογή της πρόταση που έκανε ο Πάνος Καμμένος για χορήγηση διπλώματος οδήγησης στα 17, μίλησε στον Βήμα fm η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Άκουσα την πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε την τροποποίηση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει την ηλικία» τόνισε, και πρόσθεσε,«Έγινε μια συζήτηση στη Βουλή και διατυπώθηκαν ορισμένες θέσεις και προτάσεις. Από εκεί και πέρα, θα το επεξεργαστούμε. Θα εξετάσουμε τι ισχύει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στην τροπολογία που ψηφίστηκε το πρωί, για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, τονίζοντας πως από την 1η Ιουνίου 2017, το έργο της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών θα εκτελείται εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των εξεταστών και εξεταστριών και εντός του διαστήματος της υπερωριακής απασχόλησης.

Μέχρι τότε, όμως, όπως διευκρίνισε, για ένα χρόνο, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το σύστημα που εφαρμοζόταν έως 31 Δεκεμβρίου του 2015, «δηλαδή θα διενεργούνται οι εξετάσεις εκτός του ωραρίου εργασίας και θα καταβάλλεται στους εξεταστές η αμοιβή που είχε δημιουργήσει ένα πρόβλημα και χρειάστηκε να δώσουμε μια μάχη με τους θεσμούς για να επαναφέρουμε αυτό το καθεστώς και να πάρουμε μεγάλη παράταση για να πάμε στο νέο σύστημα εξετάσεων που θα είναι διάφανο και αδιάβλητο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here