«Η 30η Ιουνίου είναι η πιο κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα»

0
1

Η 30η Ιουνίου είναι η πιο σημαντική ημερομηνία για την Ελλάδα, τόνισε σήμερα ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος, προχωρώντας παράλληλα σε νέα υποβάθμιση των προσδοκιών για το τι μπορεί να συμφωνηθεί στο Eurogroup της Παρασκευής, στη Λετονία.

«Δεν θα γίνουν πολλά στη Ρίγα», σημείωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας πως είναι πλέον πολύ δύσκολο να υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης έως τις 30 Απριλίου, όπως προέβλεπε δηλαδή το κοινό ανακοινωθέν των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης πως υπάρχει «ξεκάθαρη εντατικοποίηση» των επαφών μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων, όμως αποσαφήνισε ότι οι δυο πλευρές απέχουν ακόμα από τη γεφύρωση των διαφορών τους.

Τέλος, αναφορικά με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο αξιωματούχος ανέφερε πως οι θεσμοί είχαν παροτρύνει την Αθήνα να προχωρήσει σε μια πιο κεντρική διαχείριση της ρευστότητάς της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here