Η «αγάπη» έπεσε… βαριά στη γέφυρα Pont Des Arts (Video)

0
6

 

Ξεκίνησε η αφαίρεση των εκατοντάδων χιλιάδων «λουκέτων αγάπης» που κρέμονται από τη γέφυρα του Σηκουάνα Πον ντεζ Αρ, βάρους 45 τόνων.

Γράφεται έτσι ο επίλογος σε μια συνήθεια πολλών ετών, που ζευγάρια «κλείδωναν» τον έρωτά τους με ένα λουκέτο στη φημισμένη γέφυρα.

Ωστόσο, πέρυσι ένα μέρος του κιγκλιδώματος της γέφυρας κατέρρευσε υπό το βάρος του μετάλλου, χωρίς να προκαλέσει θύματα, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές του Παρισιού να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των «υποσχέσεων αγάπης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, το κενό που θα προκύψει βγάζοντας όλες τις κλειδαριές θα καλυφθεί από έργα καλλιτεχνών και εν συνεχεία θα αντικατασταθεί από βιτρό. Ωστόσο, τα σχέδια του Δήμου των Παρισίων δεν βρίσκουν σύμφωνους τους τουρίστες.

«Είναι πραγματικά κρίμα», υποστηρίζει ο 57χρονος Ζαν έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφο του. Για τον Γκιγέρμο από την Αργεντινή, που ήταν έτοιμος να «σφραγίσει» την αγάπη του και να ευχηθεί να βάλει βέρα στο δεξί το συντομότερο, θα μπορούσαν οι δημοτικές αρχές των Παρισίων να συγκεντρώσουν όλα τα λουκέτα και να κάνουν απ΄αυτά ένα άγαλμα ή ένα μνημείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here