Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την επίθεση στο «Ατατούρκ»

0
5

 

Στη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και το αεροδρόμιο Ατατούρκ αναφέρθηκε το υπυοργείο Εξωτερικών με σχετική του ανακοίνωση, στην οποία καταδικάζει την ενέργεια και παράλληλα αναφέρεται στην προξενική συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη.

«Εκφράζουμε την οργή και τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τις χθεσινές πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων.Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο φίλο τουρκικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Όπως αναφέρεται αμέσως μετά τις εκρήξεις, κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης μετέβη στον χώρο του αεροδρομίου και παρείχε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες προξενική συνδρομή σε Έλληνες πολίτες, που βρίσκονταν στο χώρο του αεροδρομίου και χρειάστηκαν αρωγή για την ασφαλή μεταφορά τους σε ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης.

«Το Γενικό Προξενείο προβαίνει από το πρωί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη και κανένα στοιχείο, μέχρι στιγμής, για ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων ή τραυματιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here