Η απεργία των δημοσιογράφων βλάπτει σοβαρά τους πολίτες…

0
5
Απεργούν οι δημοσιογράφοι για το νέο ασφαλιστικό, το οποίο ακυρώνει όσα πλήρωσαν επί δεκαετίες και όσα ήλπισαν πως θα λάβουν στα γεράματα τους.
Ποιος είναι, όμως, ο πραγματικός στόχος της απεργίας; Η απόσυρση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Συνεπώς, η κινητοποίηση στρέφεται κατά της κυβέρνησης; Ή μήπως κατά των δανειστών;
Η κυβέρνηση κάνει…πάρτι με την απεργία, διότι ο κόσμος δεν βλέπει τηλεόραση, δεν ακούει ραδιόφωνο και δεν διαβάζει εφημερίδες, σε μια εξαιρετικά λεπτή φάση. Οι δανειστές επιβάλλουν πρόσθετο πακέτο προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δισ ευρώ, με την αξίωση να νομοθετηθεί κιόλας από τη Βουλή, και το έλλειμμα ενημέρωσης βοά.
Αν δεν υπήρχαν τα ιντερνετικά σάιτ -οι εργαζόμενοι στα οποία δεν απεργούν, διότι οι δημοσιογραφικές ενώσεις τούς περιφρονούν– το μπλακ άουτ στην ενημέρωση θα ήταν πλήρες και η ανακούφιση της κυβέρνησης απόλυτη.
Η απεργία, με δυο λόγια, μόνο εναντίον των πολιτών καταλήγει να στρέφεται.
Η κυβέρνηση την απολαμβάνει και, φυσικά, κάθε άλλο παρά ως πίεση την αισθάνεται για να τροποποιήσει το ασφαλιστικό. Αλλά και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ νιώθουν ευτυχείς, καθώς δεν πληρώνουν μεροκάματα, σε μια εποχή που οι υποχρεώσεις και τα δάνεια τούς πνίγουν.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων αποφάσισαν να αντιδράσουν όταν το παιχνίδι είχε, πλέον, χαθεί -και με δική τους ευθύνη. Τα τελευταία χρόνια παίχτηκαν χυδαία κομματικά παιχνίδια και διχάστηκε βαθιά ο δημοσιογραφικός κόσμος.
Δήθεν υπερπατριώτες (παιδιόθεν στρατευμένοι στην Αριστερά ή τυχοδιώκτες που κατέληξαν στον Σύριζα, αφού περιπλανήθηκαν στις αυλές του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Πααπανδρέου) κατήγγειλαν ως δήθεν πουλημένους όσους υποστήριζαν ότι δυστυχώς ο οδυνηρός δρόμος του μνημονίου είναι ο μόνος, για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Και, όπως απέδειξε η πραγματικότητα, οι «εξωνημένοι μερκελιστές» είχαν δίκιο.
 Τώρα, λοιπόν, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των δημοσιογράφων  βρίσκονται αντιμέτωπες με τα επίχειρα της βλακώδους στάσης τους. Και αντί να σχεδιάσουν κάτι ουσιαστικό, έστω στο «και πέντε», επιλέγουν μια στάση που εκ των πραγμάτων πλήττει τους πολίτες και προσφέρει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here