Η απίθανη δικαιολογία της ΕΡΤ για το κόψιμο της Αντριάνας Παρασκευοπούλου

0
16

Με ανακοίνωση που αποτελεί πραγματικό «μνημείο», η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έκοψε από το καθημερινό απογευματινό δελτίο την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, το πλέον αναγνωρίσιμο τηλεοπτικό πρόσωπο που διαθέτει η κρατική ραδιοτηλεόραση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι τη στέλνει στις 6 το πρωί διότι, θέλει -λέει- να αναβαθμίσει τη ζώνη, καθιερώνοντας ωριαίο δελτίο Ειδήσεων. Επαίρεται, μάλιστα, ότι το νέο «αξημέρωτο» δελτίο σημείωσε 13,1%.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι αντί να ασχοληθεί με το κεντρικό δελτίο του σταθμού, το οποίο βουλιάζει στην ανυποληψία με τηλεθέαση 3% και 4% κάθε βράδι στις 9, έχει ω πρώτο μέλημα το δελτίο στις 6 το πρωί. Σε ώρα που, έτσι κι αλλιώς, παρακολουθούν τηλεόραση ελάχιστοι άνθρωποι.

Γιατί, άραγε, δεν παραθέτει και τον αριθμό των τηλεθεατών, που συγκροτούν το περίφημο 13,1%; Μήπως γιατί έτσι θα αποκαλυφθεί το τρυκ;

Τα πράγματα, δυστυχώς, μιλούν από μόνα τους. Η επιτυχημένη παρουσιάστρια Αντριάνα Παρασκευοπούλου δέχεται απίθανη υποβάθμιση, για λόγους που προφανώς δεν σχετίζονται με την αποδεδειγμένη επαγγελματική της επάρκεια. Το μόνο, λοιπόν, που μπορεί να υποθέσει κανείς είναι ότι βάλλεται επειδή υπήρξε η κεντρική παρουσιάστρια της ΝΕΡΙΤ, Αν, μάλιστα, αληθεύουν τα όσα ανέφερει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δικηγόρου της Αντριάνας Παρασκευοπούλου:

“Τις τελευταίες μέρες πλήθος δημοσιευμάτων και ηλεκτρονικών αναρτήσεων ασχολούνται –καλόπιστα- με το εργασιακό καθεστώς στην ΕΡΤ, της εντολέως μου δημοσιογράφου, κ. Αντριάνας Παρασκευοπούλου. Η διακεκριμένη δημοσιογράφος θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ΕΡΤ, με συνέπεια, συνέχεια και υπευθυνότητα, όπως πάντα. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης τις διαχρονικές αρχές του για αξιοκρατία, ισονομία και χρηστή άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος θα τις μετουσιώσει σε πραγματικότητα και στην περίπτωση της κ. Αντριάνας Παρασκευοπούλου».

 

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Προξενεί – αν μη τι άλλο – απορία ο ισχυρισμός περί απομάκρυνσης και υποβιβασμού της δημοσιογράφου, τη στιγμή μάλιστα που η Διοίκηση της εταιρείας υλοποιεί τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη βελτίωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου άρχισε το καινούργιο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 με σημαντικές αλλαγές σε εκπομπές, παρουσιαστές, θεματολογία κλπ. Η σημαντικότερη ίσως από αυτές τις αλλαγές είναι η προβολή ενός ωριαίου δελτίου ειδήσεων – το πρώτο σε όλη την ελληνική τηλεόραση – στις 6 το πρωί. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης του συγκεκριμένου δελτίου, με το μέσο μερίδιο να ανέρχεται σε 13,1% για την προηγούμενη εβδομάδα, το καθιστούν ως ένα από τα πλέον επιτυχή και ελκυστικά ενημερωτικά προϊόντα της ΕΡΤ.

Ζητήθηκε από όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ (τεχνικούς, δημοσιογράφους, παρουσιαστές κλπ) να συνδράμουν στην προσπάθεια εδραίωσης αυτού του δελτίου ειδήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε πρόταση σε πέντε παρουσιάστριες, συμπεριλαβανομένης της κυρίας Παρασκευοπούλου, να παρουσιάζουν το πρωινό δελτίο ειδήσεων με εβδομαδιαία περιοδικότητα. Βάσει αυτής, κάθε παρουσιάστρια θα παρουσιάζει το δελτίο επί πέντε ημέρες κάθε ενάμιση μήνα μέχρι τον Ιούνιο, οπότε (με τη λήξη της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου) θα αξιολογηθεί εκ νέου το πρόγραμμα.

Η κυρία Παρασκευοπούλου θεώρησε υποτιμητική την πρόταση που της έγινε και αρνήθηκε να συνεργαστεί, δηλώνοντας ότι μόνο το δελτίο ειδήσεων των 18:00 μπορεί να αναδείξει την επαγγελματική ιδιότητά της και με σχετικό εξώδικο που απέστειλε στην εταιρεία υποστηρίζει την άποψή της.

Η συμπεριφορά της κυρίας Παρασκευοπούλου είναι προσβλητική, κυρίως για τους συναδέλφους της που ανέλαβαν να στηρίξουν την προσπάθεια της εταιρείας, πολλοί από τους οποίους, παρότι μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις ή δεν παρουσιάζουν πλέον εκπομπές, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τις αρμοδιότητες που έκρινε η εταιρεία να τους αναθέσει.

Η ΕΡΤ Α.Ε. αξιοποιεί όλο το δυναμικό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα και να εκπληρώσει τους στόχους και την αποστολή της. Οι ευθύνες που ανατίθενται σε κάθε εργαζόμενο ανταποκρίνονται πάντοτε στην περιγραφή της θέσης εργασίας του, αναλόγως της ειδικότητας. Είναι συνεπώς αδιανόητο ο κάθε εργαζόμενος να επιλέγει ποια δουλειά, πότε και πού θα την κάνει – κατ’ επέκτασιν δεν μπορεί κάθε παρουσιαστής να επιλέγει το Δελτίο Ειδήσεων που θα παρουσιάζει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here