Η αυτοθυσία του Γάλλου που γαντζώθηκε στην πόρτα του μοιραίου φορτηγού (BINTEO)

  0
  6

   

  «Ήταν ενστικτώδες» λέει ο 31χρονος Γάλλος, Αλεξάντρ, χειριστής γερανού, που διηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) τη στιγμή που αντίκρυσε το φορτηγό κατά την ξέφρενη πορεία του στην Promenade des Anglais και την αντίδρασή του να ορμήσει και να γαντζωθεί στην πόρτα.

  «Διασταυρώθηκα με το φορτηγό καθώς επέστρεφα με ποδήλατο από τη γιορτή των πυροτεχνημάτων», εξηγεί ο Αλεξάντρ.

  «Κάποια στιγμή είπα ότι θα διέσχιζα την Promenade για να πάρω τον ποδηλατόδρομο, κατά μήκος της θάλασσας, για να περάσω πιο γρήγορα», συνεχίζει ο Αλεξάντρ, που δεν θέλει να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. «Διασχίζοντας τον δρόμο, είδα ανθρώπους να τρέχουν, είδα το φορτηγό και έριξα κάτω το ποδήλατό μου».

  Στην συνέχεια πήδηξε επάνω στο φορτηγό και γραπώθηκε από την πόρτα του οδηγού για να προσπαθήσει να τον σταματήσει, εξηγώντας ότι η κίνησή του ήταν «ενστικτώδης».

  Τότε κοιτάζει τον δολοφόνο στο τιμόνι και συναντά το βλέμμα του. «Έψαχνε κάτι…το πιστόλι του», συνεχίζει ο Αλεξάντρ. Τελικά ο Γαλλο-Τυνήσιος βρίσκει το όπλο του και σημαδεύει τον 31χρονο που αφήνει το πόμολο της πόρτας του φορτηγού: «Παρά αυτό που έκανα, αγαπώ τη ζωή μου», σχολιάζει τέσσερις ημέρες μετά την τραγωδία.


  «J’ai essayé de faire de mon mieux pour ralentir son camion»

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here