Η «Αυγή» τα βάζει και με τον Κουρουμπλή: Φρονιμότερο να σιωπά

1
11

 

Μέτωπα ανοίγει διαρκώς η εφημερίδα «Αυγή» που μετά την επίθεση στον Πύρρο Δήμα και την Κατερίνα Στεφανίδη που υποστήριξε τον Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών, τώρα τα έβαλε με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή επειδή χθες ανέφερε οπως είναι μικροψυχία αυτά τα δημοσιεύματα εναντίον των Ολυμπιονικών.

Με ένα μακροσκελές άρθρο η «Αυγή» τονίζει πως η εφημερίδα δεν πρόκειται να σιωπήσει ούτε να «νομιμοποιήει» διά της λήθης καταστάσεις ξένες προς τις αρχές της γιατί έτσι θα ακυρωνόταν ως εφημερίδα της Αριστεράς». Μάλιστα, καλεί τον κ. Κουρουμπλή πως αν δεν γνωρίζει όλα όσα έχουν συμβεί είναι φρονιμότερο να σιωπά!. Για την προϊστορία και μόνο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής όπως και ο Πύρρος Δήμας έχουν κοινό σημείο το παρελθόν στο… ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά το άρθρο της Αυγής:

«Αν νομίζουν ότι η «Αυγή» θα σιωπήσει και θα «νομιμοποιήσει» διά της λήθης καταστάσεις ξένες προς τις αρχές της, ακόμη και προς τα περίφημα ολυμπιακά ιδεώδη, αυταπατώνται. Η δε «Αυγή» θα ακυρωνόταν ως εφημερίδα της Αριστεράς…»

Η Εθνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) εξέδωσε χθες βράδυ μια ανακοίνωση με «μοναδικό στόχο να αποκατασταθεί η αλήθεια που δυστυχώς η εφημερίδα ‘Αυγή’, με το περιεχόμενο του άρθρου της ‘τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές στα τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας’, απέκρυψε επιμελώς».

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας είναι στην κυριολεξία προκλητική για δύο λόγους:

α) Διότι, ενώ αναφέρει ως δήθεν στόχο «την αποκατάσταση της αλήθειας», προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Πύρρο Δήμα και αποφεύγει οποιαδήποτε νύξη στο βασικό ερώτημα του περίφημου άρθρου συνεργάτη της εφημερίδας: «Πού χάθηκε εκείνη η περίφημη σχολή της ελληνικής άρσης βαρών, την οποία είχαμε ονομάσει ντριμ τιμ για τις επιτυχίες της και τη συγκομιδή των ολυμπιακών μεταλλίων».

Σε πολλά δε σημεία το εν λόγω άρθρο, που παρεμπιπτόντως έφερε τον τίτλο «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό» και όχι αυτόν που υπαινίσσεται η ΕΟΑΒ, αναφερόταν στο «σύστημα» ή τη «βιομηχανία εισαγωγής και κατασκευής πρωταθλητών». Εμφανώς, άρα, στόχος της ΕΟΑΒ διά της ανακοινώσεως είναι η απόκρυψη της αλήθειας διά της διολισθήσεως σε… εύκολα θέματα.

β) Διότι η ΕΟΑΒ είναι η επίμαχη ομοσπονδία, η πέτρα του σκανδάλου που όσο δόξασε την Ελλάδα διά των επιτυχιών των αθλητών, άλλο τόσο και πολύ περισσότερο την ντρόπιασε με το σύστημα ντόπινγκ που -δυστυχώς γι’ αυτήν και όλους- αποκαλύφθηκε στη συνέχεια και άρα κάτι περισσότερο θα γνωρίζει από εμάς τους αδαείς και θα περιμέναμε να προσφέρει στην «αποκατάσταση της αλήθειας» κάτι περισσότερο από την παράθεση των αγωνιστικών συμμετοχών του Π. Δήμα. Εικάζουμε δε ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας δεν είναι ουρανοκατέβατη στον χώρο θα γνωρίζει κάπως τα τότε πεπραγμένα των έσω. Ή όχι;

Ομολογούμε ότι η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υποκρισίας. Όμως διαπιστώνουμε ότι τελικώς έχουν φροντίσει να γεμίσουν το ποτήρι όλοι εκείνοι που με τον έναν ή άλλον τρόπο συμμετείχαν επί δεκαετίες στο πολιτικό ντοπάρισμα των Ελλήνων και ξεφούσκωσαν πολιτικά όταν οι μέθοδοί τους αποκαλύφθηκαν και καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό.

Αν νομίζουν ότι η «Αυγή» θα σιωπήσει και θα «νομιμοποιήσει» διά της λήθης καταστάσεις ξένες προς τις αρχές της, ακόμη και προς τα περίφημα ολυμπιακά ιδεώδη, αυταπατώνται. Η δε «Αυγή» θα ακυρωνόταν ως εφημερίδα της Αριστεράς.

Εν κατακλείδι, μια παράκληση προς οποιονδήποτε θελήσει να δώσει συνέχεια στο θέμα: Άκουσε τίποτε για τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στο Ρίο; Γνωρίζει οι αθλητές ποιας χώρας έχουν τα περισσότερα κρούσματα ντόπινγκ και πώς το εξηγεί; Ποιες προπονητικές μεθόδους χρησιμοποιούσαν οι «ανατολικοί» για τις επιτυχίες τους και ιδιαίτερα οι Ανατολικογερμανοί στην κολύμβηση; Τι απάντησε ο Σγουρός στις εκκλήσεις Ιακώβου να εμφανιστεί και να πάρει θέση για την «ντριμ τιμ» της άρσης βαρών; Γνωρίζει κάτι για τη «φαρμακαποθήκη» Τζέκου;

Αν οιοσδήποτε, ακόμη και υπουργός, δεν γνωρίζει κάτι για όλα αυτά, φρονιμότερο μάλλον είναι να σιωπά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πίσω από κάθε τίτλο ή ομάδα κρύβονται πάντα παρασιτικα ανθρωπάκια που βρίσκουν πάντα κάποιο οργανισμό για να τραφούν.
    Ζητειστε από αυτά τα ανθρωπάκια να βγουν από τα λαγούμια τους όσο ειναι καιρός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here