Η Δούρου απαντά γιατί ανέθεσε έργα στη Siemens – Λάθη κάνω, αμαρτωλή δεν είμαι

0
9

Έρευνα έχει διατάξει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σχετικά με το δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow περί ανάθεσης έργων στην Siemens από την Περιφέρεια.

«Λάθη θα γίνουν, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο είμαι Περιφερειάρχης υπογραφή που θα είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον δεν πρόκειται να βάλω» υποστήριξε, μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο.

Η Ρένα Δούρου απάντησε με αφορμή επερώτηση, που κατέθεσε η παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» αναφορικά με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο συγκεκριμένο περιοδικό σχετικά με τη διαδικασία σύναψης σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με τη Siemens για το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, υπό τον τίτλο ««Η Ρένα Δούρου κα η αμαρτωλή Siemens».

«Έχω διατάξει έρευνα η οποία αφορά και σε αιρετά πρόσωπα. Θα είστε όλοι γνώστες σχετικά με την έρευνα αυτή και αυτό θα γίνει πάρα πολύ σύντομα» είπε, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι στο Δημόσιο «έχουμε Υπηρεσίες που αυτονομούνται, έχουμε Διευθυντές που δεν ενημερώνουν συναρμόδιες Διευθύνσεις».

«Προσωπικά υπερασπίζομαι το Δημόσιο Τομέα, ο οποίος όμως πρέπει πρώτα από όλα ο ίδιος να αυτοπροστατεύεται» και ανακάλυψε ότι «έχουμε Υπηρεσίες που αυτονομούνται, έχουμε Διευθυντές που δεν ενημερώνουν συναρμόδιες Διευθύνσεις..

Στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του περιοδικού, υπογραμμίζοντας: «Το άρθρο, που ξεκινά διαχωρίζοντας ‘αδέκαστες’ με ‘αμαρτωλές’ πολιτικούς. Και παίρνοντας ως δεδομένο ότι η ‘αμαρτωλή’ έναντι της ‘αδέκαστης’ πολιτικού έχει περαιώσει μια αμαρτωλή διαδικασία».

Ενώ υποστήριξε ότι για το συγκεκριμένο άρθρο του περιοδικού, που δημοσιεύθηκε δυο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, «υπάρχουν αλλότριοι κεντρικο-πολιτικοί λόγοι που αυτό γράφτηκε».

Η ερώτηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ζήτησε να απαντήσει η Ρ. Δούρου:

1. Γιατί δεν ακυρώθηκε ο διαγωνισμός την 1η Σεπτεμβρίου 2014, οπότε και ανέλαβε την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής;

2. Είναι απαραίτητη η ύπαρξη και λειτουργία των 217 καμερών στους δρόμους της Αθήνας, την εγκατάσταση και τη λειτουργία των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει το 2004 γιατί με την δικαιολογία του ελέγχου της κυκλοφορίας στην πραγματικότητα εισάγουν την παρακολούθηση των πολιτών. Κι αν ναι, γιατί;

3. Πώς δικαιολογείται ότι στο Δελτίο Τύπου στις 8/6 η Περιφέρεια Αττικής αναφέρεται ψευδώς σε «πολύμηνο κυκλοφοριακό χάος με αποτέλεσμα να απειλούνται ζωές πολιτών στους δρόμους», υπονοώντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα στα φανάρια αν δεν προχωρήσει ο διαγωνισμός και η κατακύρωση του έργου στη Siemens, ενώ από τα ως άνω αναφερόμενα, αλλά ακόμη και από τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής, δεν συνάγεται ούτε σχέση του εν λόγω διαγωνισμού με τη συντήρηση ή την προμήθεια φωτεινών σηματοδοτών, ούτε προκύπτει κάποιος κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές;

4. Κατανοεί η Περιφερειάρχης το ηθικό και πολιτικό πρόβλημα να συνεχίζει η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας να αναθέτει έργα στη Siemens την ώρα που αναψηλαφείται από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο φάκελος για τις αναθέσεις έργων του δημοσίου στην αμαρτωλή εταιρεία, καθώς και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2,5 εκ. ευρώ; Θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στην πάταξη της διαφθοράς και την τιμωρία όσων ενεπλάκησαν στις μίζες της Siemens;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here