Η Ε.Ε. συζητά για πρώτη φορά επίσημα σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας

0
11

 

Oι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της έχουν φτάσει σε τέλμα και ανώτατοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. συζήτησαν για πρώτη φορά επισήμως το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας,  αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων.

Κατά τις συζητήσεις τους χθες στην Μπρατισλάβα, οι κυβερνητικές αντιπροσωπείες, που προετοιμάζουν τη συνεδρίαση του Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, κατέληξαν σε τρία πιθανά σενάρια για την Ελλάδα μέχρι το τέλος Ιουνίου, σημειώνει το πρακτορείο.

Το λιγότερο πιθανό σενάριο είναι μια επιτυχής συμφωνία «ρευστότητα έναντι μεταρρυθμίσεων» την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προλάβει η χώρα να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η δεύτερη πιθανότητα είναι μια νέα παράταση του τρέχοντος οικονομικού προγράμματος, που λήγει αυτόν τον μήνα. Αυτό προϋποθέτει την αποπληρωμή των 1,6 δισ. ευρώ από την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Το τρίτο σενάριο – που συζητήθηκε επισήμως για πρώτη φορά σε ανώτατο επίπεδο στην Ε.Ε. – είναι μια χρεοκοπία της Ελλάδας, αναφέρει το Reuters, διευκρινίζοντας πάντως πως η χθεσινή συνάντηση δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση ή σε συγκεκριμένο συμπέρασμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here