Η FIFA αποκτά νέο… Μπλάτερ

 

Πραγματοποιείται το πρωί στη Ζυρίχη το έκτακτο Κογκρέσο της FIFA και η ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εκλογή νέου Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 209 Ομοσπονδίες μέλη της FIFA, μεταξύ αυτών και η ΚΟΠ η οποία θα εκπροσωπηθεί στο Κογκρέσο με τον Πρόεδρο της κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Γιώργο Κούμα και το Γενικό Γραμματέα κ. Φοίβο Βάκη.

Οι υποψήφιοι για την Προεδρία της FIFA είναι πέντε. Πρόκειται για τον Πρίγκιπα της Ιορδανίας Ali Bin AI Hussein, τον Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa από το Μπαχρέιν, νυν Πρόεδρο της Ασιατικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, τον Γάλλο Jérôme Champagne, τον νυν Γενικό Γραμματέα της UEFA Gianni Infantino και τον Νοτιοαφρικανό Tokyo Sexwale, πρώην Υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας.

Βέβαια τα διεθνή ΜΜΕ τονίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην Παγκόσμια Ομσοπονδία με δεδομένο ότι φαβορί εμφανίζονται δύο υποψήφιοι που στηρίζονται από τους Μπλάτερ, Πλατινί.

Ο σεΐχης του Μπαχρέιν φαίνεται πως αποτελεί «επιλογή» του Μπλάτερ και στηρίζεται από τον Ελβετό, ενώ ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι δεδομένα ο άνθρωπος του Μισέλ Πλατινί.Από το 1998 Πρόεδρος της FIFA ήταν ο Σεπ Μπλάτερ ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του τον Οκτώβριο του 2015, μετά την έρευνα για διαφθορά στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Χρέη Προέδρου στη FIFA εκτελεί από το τότε ο Καμερουνέζος Issa Hayatou ο οποίος θα παραδώσει αύριο την Προεδρία στο νέο Πρόεδρο.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*