Η Γαλλία «απαγόρευσε» τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα

0
10

Tην αρχή έκαναν το Ισραήλ, η Ισπανία, και η Ιταλία. Τώρα λοιπόν και η Γαλλία υπερψήφισε μία νέα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία υπερβολικά αδύνατα μοντέλα θα απαγορεύεται να εργάζονται στην βιομηχανία της μόδας.

Σύμφωνα με το Reuters ο νέος κανονισμός που πέρασε με την νομοθεσία σημαίνει ότι αν μία εταιρεία, οίκος, μόδας ή ένας σχεδιαστής χρησιμοποιεί στις διαφημίσεις και τις επιδείξεις του μοντέλα με δείκτη μάζας σώματος κάτω από 18 μπορεί να οδηγηθεί σε ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι μηνών ενώ θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 75.000 ευρώ. 

Ο φυσιολογικός δείκτης μάζας σώματος για άντρες και γυναίκες κυμαίνεται ανάμεσα στο ποσοστό λίπους 18,5 έως και 24,9.

Το νέο αυτό μέτρο είναι μέρος μίας μεγαλύτερης καμπάνιας κατά της ανορεξίας με πρωτοβουλία του Προέδρου Ολάντ, ο οποίος έχει επίσης καταστήσει παράνομο το να παραβλέπεται η ανορεξία σε ανήλικα άτομα από τους γονείς τους. Επιπλέον το μέτρο επιβάλλει στις εταιρείες να επισημαίνουν εμφανώς και ρητά τη χρήση photoshop στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.

Ακόμη και τα ίδια τα μοντέλα είναι πλέον υποχρεωμένα να παρουσιάζουν ιατρική πιστοποίηση που να αποδεικνύει ότι η μάζα σώματός τους δεν είναι μικρότερη από 18, πράγμα που μεταφράζεται σε περίπου 55 κιλά για άνθρωπο με ύψος 1,70.

 

«Η επαγγελματική δραστηριότητα του μοντέλου απαγορεύεται για οποιοδήποτε πρόσωπο του οποίου ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι χαμηλότερος από τα επίπεδα που προτείνονται από τις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου υγείας και εργασίας», αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here