Η γατούλα του γαλλικού σινεμά εναντίον Αυστραλίας για τις αγριόγατες

0
11

 

Η ευαισθησία της Μπριζίτ Μπαρντό για τα ζώα είναι γνωστή. Η «γατούλα» του Γαλλικού κινηματογράφου, επιτέθηκε κατά της Αυστραλίας που σκοπεύει να θανατώσει 2.000.000 αγριόγατες.

Η Μπριζίτ Μπαρντό καταδίκασε την πρόθεση των αυστραλιανών αρχών να θανατώσουν δύο εκατομμύρια αγριόγατες, με στόχο την προστασία απειλουμένων θηλαστικών και πτηνών, προτείνοντάς τους στειρώσεις.

Οι αγριόγατες κρίθηκε ότι είναι οι κυριότεροι ένοχοι για το υψηλό ποσοστό εξαφάνισης των τοπικών ειδών θηλαστικών στην Αυστραλία, με ποσοστό που ξεπερνά το 10% των ειδών αυτών να έχουν εξαφανιστεί από τότε που οι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν εκεί πριν από δύο αιώνες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι οι πληροφορίες που του δόθηκαν κάνουν λόγο για 20 εκατομμύρια αγριόγατες σε όλη τη χώρα, οι οποίες εξοντώνουν αναρίθμητα τοπικά είδη θηλαστικών κάθε βράδυ.

Ο ίδιος είπε ότι ο στόχος θανάτωσης δύο εκατομμυρίων αγριόγατων έχει ορίζοντα το 2020 και ότι, μεταξύ των άλλων μέτρων που θα ληφθούν, θα δημιουργηθούν περιφραγμένοι χώροι για την προστασία των απειλούμενων πτηνών και θηλαστικών.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η θανάτωση των αγριόγατων θα πραγματοποιηθεί υπό πολιτισμένες συνθήκες, αλλά η γαλλίδα ηθοποιός χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την απόφαση των αυστραλιανών αρχών κι έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει το «αποτρόπαιο» –όπως είπε–σχέδιό της.

«Αυτή η γενοκτονία ζώων είναι απάνθρωπη και γελοία. Εκτός του ότι είναι σκληρή, η εξόντωση αυτών των αγριόγατων είναι απόλυτα άχρηστη καθώς οι υπόλοιπες από αυτές θα εξακολουθήσουν να πολλαπλασιάζονται», αναφέρει η Μπαρντό σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Χαντ.

Η ηθοποιός, η οποία υποστηρίζει ότι τα χρήματα που προορίζονται για την θανάτωση των ζώων θα ήταν προτιμότερο να δαπανηθούν για μία ευρείας κλίμακας εκστρατεία στείρωσης, είπε ότι η δημόσια εικόνα της Αυστραλίας έχει πληγεί από την απόφασή της αυτή.

Νωρίτερα μέσα στο χρόνο, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι περίπου 700 κοάλα θανατώθηκαν στην νοτιοανατολική Αυστραλία καθώς εξαιτίας του υπερπληθυσμού τους δεν έβρισκαν τροφή, ενώ άγριες καμήλες και άγρια άλογα θανατώθηκαν στις απομακρυσμένες περιοχές της Αυστραλίας επειδή κατέστρεφαν τη γη.

«Η χώρα σας είναι λερωμένη με το αίμα εκατομμυρίων αθώων ζώων, επομένως σας παρακαλώ μην προσθέσετε τις αγριόγατες σε αυτή τη ζοφερή λίστα» έγραψε η Μπαρντό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here