Η Κύπρος απέσυρε 1,5 εκατ. ευρώ από ελληνική τράπεζα στις 19 Ιουνίου

0
7

Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους απέσυρε στις 19 Ιουνίου από ελλαδική τράπεζα στην Αθήνα ποσό €1, 5 εκατ. «επαναπατρίζοντας» τα χρήματα στην Κύπρο σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα στην κυπριακή εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η ενέργεια αυτή έγινε παρά τη διαφωνία του υπουργείου Εξωτερικών και την έντονη αντίδραση του πρέσβη, Κυριάκου Κενεβέζου, που θεώρησαν πως στη φάση αυτή και τις δυσκολίες που βιώνει η Ελλάδα, η μεταφορά θα ήταν λάθος και δίνει αρνητικά μηνύματα.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως επειδή το πόσο είναι μεγάλο, περιήλθε σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την ενέργεια αυτή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών είχε διαφωνήσει για την απόφαση αυτή.

Η Γενική Λογίστρια του κράτους, Ρέα Γεωργίου, ανέφερε στον  «Φιλελεύθερο» πως η μεταφορά χρημάτων πίσω στην Κύπρο, αποτελεί «συνήθης πρακτική» μια και συγκεντρώθηκαν πολλά λεφτά που έπρεπε να επιστραφούν. «Δεν κάναμε τίποτε διαφορετικό από τη συνήθη πρακτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here