Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και τη σεξουαλική ζωή

0
4

Oι υψηλότερες θερμοκρασίες οδηγούν σε λιγότερη… δράση στο κρεβάτι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη τριών Αμερικανών οικονομολόγων, την οποία δημοσιεύει ο Guardian.

«Σταματήστε την κλιματική αλλαγή για να κάνετε περισσότερο σεξ. Αν ένα επιχείρημα μπορεί να πείσει την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, είναι σίγουρα αυτό», γράφει η αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Τζέσικα Ίρβιν. 

Όπως εξηγεί, η νέα μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι  «ο ζεστός καιρός ρίχνει τη λίμπιντο».

«Η έντονη ζέστη μπορεί να αποτρέψει τη συνουσία τις γόνιμες μέρες, προκαλώντας μάλιστα μείωση της συχνότητας των επαφών» αναφέρει.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες έρευνες, αυτή δεν είναι η μοναδική αρνητική επίπτωση που μπορεί να έχει η αύξηση της θερμοκρασίας στην αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους.

Ο πολύ ζεστός καιρός έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζει αρνητικά και την αναπαραγωγική υγεία του ανθρώπου, υπογραμμίζει η αρθρογράφος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Guardian, οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες και προκαλούν διαταραχές του έμμηνου κύκλου και της ωορρηξίας στις γυναίκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here