Η Κλίντον «πήρε» το Κεντάκι – Ο Σάντερς νίκησε στο Όρεγκον

0
7

 

Με μικρή διαφορά από τον συνυποψήφιό της για το χρίσμα των Δημοκρατικκών Μπέρνι Σάντερς, η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τους προκριματικούς στο Κεντάκι.

Η μικρή διαφορά αποτελεί άλλη μια ένδειξη του μεγέθους της διάσπασης των Δημοκρατικών στη μεγάλη κούρσα για το χρίσμα.

Το Κεντάκι θεωρείτο μη-φιλική πολιτεία για την Κλίντον, καθώς και η Δυτική Βιρτζίνια και η Ινδιάνα, γειτονικές πολιτείες, έβγαλαν τον Σάντερς.

Η προκριματική νίκη της χθες της δίνει ένα περιθώριο ανάσας, καθώς κάνει ένα διάλειμμα πριν από τους τελικούς προκριματικούς στις 7 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, νίκησε στους προκριματικούς στο Όρεγκον, σύμφωνα με ανάρτηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC στο Twitter, ενώ το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται κι από το CNN.

Η μεγάλη διαφορά της Κλίντον με τον Σάντερς ως προς τον αριθμό των εκλεκτόρων που έχει εξασφαλίσει σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να κερδίσει το χρίσμα του κόμματός της, αλλά της υπολείπονται 100 εκλέκτορες για να το κερδίσει αδιαμφισβήτητα.

Η ψηφοφορία στο Κεντάκι ακολούθησε επεισόδια το Σάββατο στη Νεβάδα, όπου οι υποστηρικτές του Σάντερς θύμωσαν όταν αξιωματούχοι της πολιτείας αποφάσισαν να θέσουν τέλος στη συγκέντρωσή τους και να εμποδίσουν προσπάθειες να αποδοθούν στο βουλευτή του Βερμόντ περισσότεροι εκλέκτορες από αυτούς που κέρδισε αρχικά τον Φεβρουάριο, όπου είχε κερδίσει η Κλίντον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here