Η Κομισιόν προειδοποιεί για χρεοκοπία ανά πάσα στιγμή

0
10

Mετά την κίνηση του EFSF να ανακοινώσει ότι θέτει τη χώρα μας σε καθεστώς πτώχευσης ως συνέπεια της λήξης ισχύος του ελληνικού προγράμματος και την ταυτόχρονη αθέτηση της πληρωμής προς το ΔΝΤ, όλα δείχνουν διαφορετικά πλέον για τη χώρα μας

Τι και αν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρόεδρος του EFSF κ. Ρέγκλινγκ είχε δηλώσει πως θα εισηγείτο στο Διοικητικό Συμβούλιο να μην γίνει άμεσα απαιτητή η οφειλή προς το Ταμείο; Στην ελληνική κυβέρνηση κοινοποιήθηκε από τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί επιστολή του Ταμείου που προειδοποιεί ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να κηρύξει άμεσα απαιτητά δάνεια ύψους 140 δισ. ευρώ.

Τι πραγματικά σημαίνει αυτό; Ότι πλέον τα ελληνικά ομόλογα μπορεί να καταρρεύσουν και να καταστούν ληξιπρόθεσμα, ακόμα και εκείνα που είναι σε χέρια ιδιωτών, με συνέπεια να συμπαρασύρουν τις ελληνικές τράπεζες και ολόκληρο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της οικονομίας. ‘Οπως τονίζουν παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του  Κράτους, με αυτό τον τρόπο θα έρθει η πλήρη κατάρρευση της οικονομίας και θα καταστήσει αναγκαία την έκδοση νέου νομίσματος.

Να υπενθυμιστεί ότι την περασμένη εβδομάδα, πριν την μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ και πριν προκηρυχθεί το δημοψήφισμα, είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο μιάς τέτοιας κίνησης.  Σχετική προειδοποίηση είχε απευθύνει και η Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας πως θα κινήσει άμεσα την αντίστοιχη διαδικασία του ΔΝΤ εφόσον η Αθήνα δεν πλήρωνε την δόση προς το Ταμείο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here