Η Κομισιόν «πυροβόλησε» τον Καραμανλή, αλλά δεν αθώωσε τον ΓΑΠ

1
3

Η Ευρωπαική Επιτροπή έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: το έλλειμμα του 2010 ήταν 15,8% για το 2009, οπότε η κακουργηματική δίωξη για δυο αδικήματα του τότε διευθυντή της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γωργίου, είναι απαράδεκτη.

Με την ανακοίνωση πρώτον, καταρρίπτεται το παραμύθι ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «μαγείρεψε» τα στοιχεία για να φουσκώσει το έλλειμμα και, στη συνέχεια, να βέλει τη χώρα στο μνημόνιο. Έτσι κι αλλιώς, ήταν εξαρχής προφανές πως επρόκειτο για παραμύθι δίχως δράκο. Και αν ήθελε να το κάνει, δεν θα μπορούσε λόγω άγνοιας…

Και δεύτερον, «αποκαλύπτονται» οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που επί 5,5 χρόνια στην εξουσία «κωλοβάραγε», εκτοξεύοντας το έλλειμμα στο 15,8%, αλλά και το δημόσιο χρέος στα 300 δια ευρώ (από τα 180 δισ που το είχε αφήσει ο Κώστας Σημίτης). Βάζω εντός εισαγωγικών τη λέξη αποκαλύπτονται, διότι όλα αυτά τα γνώριζαν ακόμη και οι πέτρες. Ο Γιώργος Σουφλιάς αγωνιζόταν από την άνοιξη του 2009 να πείσει τον Καραμανλή να πει την αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας στο λαό και να προκαλέσει διπλές εκλογές τον Ιούνιο…

Και με την επίσημη «βούλα» της Κομισιόν οι πάντες, πλέον, μαθαίνουν ότι ο Καραμανλής οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας και προτίμησε να μην πάρει τα οδυνηρά μέτρα, που ήταν απολύτως αναγκαία, αλλά να προσφύγει σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2009, γνωρίζοντας ότι θα εξαναγκαζόταν να το κάνει τέσσερις μήνες αργότερα διότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα συναινούσε σε εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Ο τότε πρωθυπουργός τόνιζε σε όλη την προεκλογική περίοδο, πάντως, ‘οτι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να ληφθούν μέτρα μετά τις εκλογές.

Σημαίνουν τα προηγούμενα ότι «αθωώνεται» η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου; Βεβαίως, όχι. Και ο ίδιος ήξερε καλά τη δραματική κατάσταση της οικονομίας (και από τον τότε διευθυντή του ΔΝΤ Στρος Καν και από τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο), αλλά προτίμησε να λέει ψέματα στους πολίτες που συμπυκνώθηκαν στη γελοιότητα «λεφτά υπάρχουν». Μετεκλογικά εγκλωβίστηκε στα ψέματά του και δε βρήκε το κουράγιο να λάβει τα μέτρα που απαιτούντο, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι αγορές. Είχε τέσσερις μήνες στη διάθεσή του και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Έτσι, προκάλεσε το μνημόνιο, για να επιβάλουν οι δανειστές τα μέτρα που πολιτικά δεν άντεχε να πάρει ο ίδιος.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΝΑΡΓΕΣΤΑΤΑ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΙΣΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΝ ΕΤΟΣ 2009 , ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ -ΣΚΟΠΙΜΩΣ -(ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΛΗΘΗ Ο Κ.ΓΑΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΗΠΤΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΠΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2009, ΟΥΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΣ -ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ- ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΜΕΤΡΑ , ΟΙΟΝΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ, ΕΝΩ Ο Κ. ΓΑΠ »ΤΖΙΤΖΙΚΙΖΕ» ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2010, ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ »ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ»…ΠΡΟΒΛΕΨΗ . ΟΥΤΕ Ο ΕΝΑΣ ,ΟΥΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΘΣΤΟΥΝ -ΟΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ. ΑΠΛΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ(ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ 1974, ΜΕΤΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ), ΕΝΩ Ο Κ. ΓΑΠ , ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 2009, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΤΟΝ »ΠΕΤΑΞΑΝ» ΜΕΤΑ »ΩΣ ΣΤΗΜΕΡΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ» . ΑΡΓΗΣΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΙΚΗΦΟΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΟΤΕ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΕ, ΕΝΩ ΤΑ ΗΞΕΡΕ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here